Horecanieuws: Bobbel in nieuw jasje, jubilerende Bouchon trapt af in Lyon, weer wijn in Wyck

Drie jaar geleden begonnen de jonge ondernemers Gyan Vliegen en Yves Mullenders in het Maastrichtse stadsdeel Wyck met bistro Bouchon D’en Face, geïnspireerd op de originele Bouchon uit Lyon. De aftrap van het jubileum wordt dan ook in Lyon gegeven waar eigenaren en relaties volgend weekend sportief bezig zullen zijn tijdens hardloopwedstrijd Lyon Run. Oktober is de jubileummaand van Bouchon D’en Face.

schermafbeelding-2016-09-23-om-10-38-37

De uitbaters van Bouchon D’en Face

Ook in het populaire Wyck, opent Vin Munnen een wijnzaak. In het pand aan de Wycker Brugstraat waar eerder Sauter wijnen al probeerde vaste voet aan de grond te krijgen. Sauter startte een pop-up- winkel maar zette die niet door. Ook Vin Munnen, begint als pop-up en zal vooralsnog drie maanden geopend blijven. De zaak gaat volgende week vrijdag open.

Een van de bekendste cafés van Maastricht heeft een nieuwe uitbater en een nieuwe uitstraling gekregen. Café De Bóbbel in de Wolfstraat, de enige kroeg in het land zonder muziek, is na een verbouwing van twee maanden weer open.  Die typische ‘Bóbbelcultuur’ blijft, vertelt gastheer Roger van Hees. ‘Wat veranderd is, is het interieur. Het is klassiek door het gebruik van basismaterialen als hout, wit marmer en messing, maar toch eigentijds. Onze grote bartafel in het midden van de zaak nodigt uit om staand of zittend van een hapje en drankje te genieten. Hierdoor zijn er nu drie keer zoveel zitplaatsen, terwijl er toch alle ruimte is om staand te ‘Bóbbelen’. De nieuwe, voor de Bóbbel ontworpen messing kroonluchters, zijn de blikvangers in de zaak. Ze geven de Bóbbel de allure die past bij het internationale karakter van Maastricht.’

schermafbeelding-2016-09-23-om-10-36-30

Het team van de Bóbbel