Horecanieuws: Fish & Chips in Maastricht, Hanenhof zoekt exploitant, Bronsheim vernieuwt

De gemeente Sittard-Geleen zoekt een nieuwe exploitant voor De Hanenhof in Geleen. De huidige, exploitant Wim Brouns stopt op 1 mei. Sinds de verbou­wing van De Hanenhof in 2005 zijn er geluidspro­blemen. Boven de horecaruimtes zijn appartementen geplaatst en de bewo­ners daarvan klagen veelvuldig over geluids­overlast. Dat was niet het geval toen Brouns de huur­overeenkomst tekende: toen waren er nog geen appar­tementen.

Touched in Maastricht

Touched Boutique Gastronomic in Maastricht is nieuw. Het voormalige pand van Senza Nome in de Hoogbrug­str­aat wordt nu gerund door de jonge talenten Joël Rein­tjens (chef-patron) en Do-Hyung Janssen (gastheer-patron). Er is een gastrobar, waar het voor en/of na het diner goed toeven is. Er worden cocktails geser­veerd en Spaans en Limburgs bier.

De Berwien Moelingen

Brasserie De Berwien in Moelingen (Voerstreek) is weer open, nu onder leiding van Maastrichtenaar Lucien Dijk en zijn zoon Loic.

De Poshoorn, Maastricht

Stadsherberg & Tapperij De Poshoorn is een begrip in Maastricht en ver daarbuiten. In 2002 werd de zaak in Wyck uitgeroepen tot beste café van Nederland. Eind 2016 droeg Ger Franzen het bedrijf, na ruim 20 jaar, over aan een nieuwe exploitant: Yves Mullenders, ook bekend van Stadscafé Lure in Maastricht.

Jack White’s, Maastricht

De Ierse Brian Horrigan vond Maastricht rijp voor een nieuwe hotspot. Dus opende hij in de Hoenderstraat Jack White’s – Creative Fish & Chips. Hij combineert zijn oeroude Ierse passie met de mediterrane keuken. “We serveren dagverse vis, eenvoudig en voedzaam.

Brian woont zelf in Brussel en heeft in Waals België negen horecabedrijven. “Ik wilde in Nederland eigen­lijk beginnen in Amsterdam, maar toen ik in Maastricht terecht kwam, sprak deze stad me meteen aan. Maas­tricht is vriendelijk en internationaal. Ik was meteen verkocht.”

Brasserie ’t Maedje

Roxanna Kusters (22) uit Klimmen opende in april haar eigen horecazaak in het buitengebied van Noorbeek. “Brasse­rie ’t Maed­je” ligt prachtig in het glooiende land­schap. Roxanna: “Kennissen van mijn familie koch­ten de camping met 130 staanplaatsen en wilden de horeca uitbesteden. Dat was een mooie kans voor mij.”

Hotel-restaurant Bronsheim vernieuwt

Hotel-restaurant Bronsheim in Brunssum is een begrip in Parkstad Limburg en ver daarbuiten. Maud en Raymond Wijnands zijn sinds 1 april de nieuwe eigenaren. De vaste waar­den blijven, maar er zijn ook vernieuwingen. “Mijn opa kwam al hier”, vertelt Raymond Wijnands. “Toen was het nog Hotel-café Leenders.”  Chef-kok Rick Geilkens werkt er al 12 jaar en blijft

Hotel Van Eyck Maaseik

Frans Tonglet is terug. Na zijn vele jaren bij eerst Hotel Mercure en vervolgens Tulip Inn Maastricht Aa­chen Airport vertrok hij als manager naar een hotel in de buurt van Fulda. Hij is nu bedrijfsleider bij restaurant-brasserie-hotel Van Eyck in Maaseik, dat wordt gerund door Lea Bosch.

Horeca-transfers

– Martijn Dresen is de nieuwe general manager van Crowne Plaza hotel in Maastricht. Dresen werkte 13 jaar voor Hilton in Groot‑Brittannië.

– Bob van Herpen is de nieuwe general manager van Amrâth Grand hotel de L’Empereur in Maastricht.

– Tim Gilissen is de nieuwe general manager van Sand­ton Château De Raay. Hij was f&b manager bij Chateau St. Gerlach.