Het Limburgse horecanieuws (15 jaar Le Courage, 30 jaar Anno 1900 en meer)

Dat blijkt uit een overzicht van het horecanieuws van onze partner Gastvrij Magazine.

Kaasmaker Tebben uit Venlo is gespecialiseerd in het raspen van di­verse soorten kwaliteitskazen uit Nederland, Brittan­nië, Italië en meer. De geraspte kaas wordt geleverd in cellofaanzakjes van alle gewenste formaten. Francois Teben: “We leveren alleen al 500.000 zakjes per week aan een grote fastfoodketen. Maar ook bedrijven als Mora en Johma zijn klant bij ons.”

Het bedrijf vervaardigt daarnaast buffelmozzarella van dagverse buffelmelk uit Deurne en Asten, naar authen­tiek Italiaans re­cept. Ook de machines en culturen zijn Italiaans. Tebben kaas heeft ook een eigen witte­kaas­lijn (type feta), onder andere voor kruidenkazen.

Verder horecanieuws:

Alan Oostrom van Maastricht naar Mijn Streek

De succesvolle brasserie Mijn Streek in Heerlen heeft er een derde partner bij: naast Tim en Levy stapt Alan Oostrom uit Maastricht in de zaak. Hij is vanaf 1 september de chef-kok en verlaat daarvoor Sofa Maas­tricht.

15 jaar Le Courage van Nigel Hitches

Nigel Hitches deelt zijn geboorteplaats Stratford-on-Avon met William Shakespeare. Maar zijn talenten zijn anders. Nigel reisde als chef-kok op hoog niveau de wereld rond. In Maastricht vond hij 15 jaar geleden zijn eindpunt. Van zijn gastronomische kunsten genie­ten nu de bezoekers van restaurant Le Courage in de Rechtstraat.

“Nederlanders denken vaak dat de En­gelsen niet kunnen koken, maar ik stond in Engeland in de keu­kens van drie ver­schillende drie-sterren-restaurants en twee zaken met één Michelin-ster.” Hij bouwde verder aan zijn carrière in de hotelbran­che. In 1991 werd hij souschef in het Londense Hilton Parklane, het vlaggenschip van Hilton International en werd al snel ge­pro­moveerd tot chef van de 75 koks die er in de keu­ken actief waren. Maar hij zou meer van de wereld zien en werd chef-kok van Jeruzalem Hilton, met 60 koks. Hier­na zette hij Hilton Istanbul opnieuw op poten als chef, opende Hilton Malta en verhuisde naar Hilton Kopenhagen.

De liefde bracht Nigel naar Maastricht. Die liefde ging over, maar Maastricht bleef in zijn hart. Nigel: “Maastricht is een niet te grote stad, waar veel te doen is. De plaats lijkt trouwens veel op Stratford-on-Avon: ze is onge­veer even groot en bruist ook van de activiteiten.” Nigel viert zijn 15-jarige aanwezigheid in Maastricht met een jubileummenu waarin hij beste van zijn Britse, wereldse en Maastrichtse verleden op tafel brengt.

30 jaar Café 1900

Café 1900 aan het Orleansplein in Maastricht bestaat 30 jaar. Het is, volgens Maastricht Marketing, de bekendste horecaonderneming van de stad na In den Ouden Vogelstruys en Beluga. En dat is zeker knap voor  een bedrijf dat niet in het stadscentrum ligt. Peter Magné opende de zaak op 2 april 1987 als lunch­café met een kleine menukaart met broodjes, soepen en saté. “Ik was vele jaren beroepsdiscjockey, onder andere bij AVRO’s TopPop en vervolgens bij de Royal in de Wolfstraat in Maastricht. Dan zit je al in de hore­ca. Toen dit pand beschikbaar kwam zag ik kansen. Vanwege de art decostijl koos ik voor de aanduiding 1900. Het begrip ‘lunchcafé’ is tien jaar geleden vervallen toen mijn gezondheid achteruit ging. Maar eten is nog altijd een belangrijke omzetmaker in deze zaak.”