Horecanieuws: restaurant bij bioscoop, 30 jaar Winselerhof en de belangrijkste horecatransfers

– Brasserie Brussel in winkelcentrum Brusselse Poort Maastricht is door de familie Meeuwsen overgedragen aan Gaby en Harrie Jongen uit Maastricht.

–  De exploitatie van Brasserie‑restaurant Zo Eten & Drinken in Roermond gaat van Pascal Thiesen naar de dames Redeker en Vrielink uit dezelfde stad.

– Voor Paul Franssen is eethuis‑cafetaria ’t Haantje in Haelen verkocht aan de familie Li uit Baarlo.

– Per 1 januari wordt Hotel de 7e Heerlyheid in Sle­naken door mevrouw Mueller overgedragen aan Metha Royen en Koen Schobers.

– Voor D’Heeren van Baarlo is de vestiging van Bur­gersch aan de Kesselskade in Maastricht verkocht aan een partij de hier met een nieuw concept van start gaat.

– Mevrouw Verspaget neemt de Sjorsie Bar, Akerstraat 10 Kerkrade, over

– Eetcafé Des Amis, Grendelplein 18 Val­ken­burg, is overgenomen door Julien Becker en Yvette Derks

– Restaurant El Pilon, Grotestraat Centrum Valken­burg is overgenomen door Macono bv

– Nieuw Restaurant Novo Dining geopend door Rodny Welters en Jareau van den Heuvel in de Wilhelminasin­gel 39 Maastricht

– Mevrouw Guo neemt Cafetaria Das Kibbeling Haus over in Venlo.

30‑jarig bestaan WinselerHof

Op 15 september 1986 verrichtte de toenmalige minister van Cultuur, Elco Brinkman, de officiële opening van de WinselerHof in Landgraaf, onderdeel van Oostwegel Collection. Het jubileum werd gevierd met de onthulling van een bijzonder kuns­twerk van Chris Kabel.

De afgelopen jaren is de WinselerHof uitge­breid met hoogstamboomgaarden, weilanden, bos, een vijver en een wijngaard. Samen met Kunstinstelling Marres en Bureau Europa is er gewerkt aan een kunstproject en is histo­risch onderzoek gedaan. De WinselerHof heeft zich in­middels ontwikkeld tot een inspirerend landgoed midden in het dynamische Parkstad Limburg. Deze metamorfose heeft extra gestalte gekregen door de toevoeging van het kunstwerk van Chris Kabel, dat de burgemeester van Landgraaf Raymond Vlecken samen met Elco Brinkman heeft onthuld: twee draaiende banken, die de mogelijk­heid bieden van verschillen­de kanten van het landschap genieten.

Novo Dining

Jareau van den Heuvel en Rodny Welters beschikken samen over bijna 25 jaar ervaring op gastronomisch gebied, opgedaan in binnen‑ en buitenland. In septem­ber openden ze hun eigen restaurant Novo Dining in Maastricht, naast Euroscoop.

Jareau: “Onze maandelijks wisselende menukaart vindt haar grondslag in de klassieke Franse keuken maar neemt u tegelijkertijd mee op een culinaire wereldreis langs verrassende gerechten met smaken en invloeden uit de hele wereld. Daarnaast serveren we een weke­lijks wisse­lend ‘New Dining Menu’, een vijfgangendiner voor € 35,‑.”

Beste Wijngaard

Wijngaard St. Martinus in Vijlen is opnieuw uitgeroe­pen tot beste wijngaard van Nederland en België. Acht wijnen van het domein kregen ereme­taal van de S­tich­ting Wijn Instituut Neder­land (WIN).

De beste Limburgse wijn bleek De Zilveren Parel, een mousserende chardonnay (2008) van wijnkasteel Ge­nouls‑Elderen. Deze won als enige goud.

Groot Welsden weer popu­lairste hotel

Hotel Groot Welsden in Groot Welsden (gemeente Eijs­den-Margraten) is voor de tweede achtereenvolgende keer gekozen als populairste hotel van Nederland door bezoekers van de website www.eropuitineigenland.nl

Wie stemt moet wel in het betreffende hotel hebben gelogeerd. Des te groter is de prestatie omdat Hotel Groot Welsden maar 14 kamers telt.