• Restaurant Rantrée in Maastricht verhuist in november naar Dormio Resort op de Dousberg. Op de negende ver­dieping van een in aanbouw zijnd hotel komt een pano­ramarestaurant met 360 graden uitzicht over de omgeving. Dormio Resort Maastricht is een luxueuze vakantiever­blijf in een groene long aan de westkant van Maas­tricht op de grens met België. “De nieuwe locatie bre­ngt veel extra ruimte en beschikt over een private diningroom voor groepen tot 30 personen en een skybar waar u onder het genot van een drankje en special bites geniet van een uniek uitzicht over Maas­tricht”, aldus eigenaren Ralph Hermans en Jennifer Silvius.
 • Sonja en Nico Boreas zijn terug in Limburg. Oorspron­kelijk uit Cadier en Keer en Valkenburg runden ze 15 jaar Restaurant Boreas in Heeze. Ze sloten in 2016, gewoon omdat er een goed bod kwam van een collega op hun pand. Ze namen vervol­gens de tijd om zich te ori­ënteren op iets nieuws en kozen daarbij voor de Roer­kade in Roermond. Sinds 4 april is Sabe­ro operatio­neel.
 • Restaurant & Lounge Chique in Heerlen heeft de naam gewijzigd in ‘Gewoon Chique’. Mede-eigenaar Ralph Pieters: “Wij willen door het veranderen van onze naam en uitstraling de drempel voor sommige gasten lager leggen en hierdoor ook deze mensen voor een ‘sparerib en een pilsje’ binnen krijgen. Ons concept blijft zoals het is, want aan onze kwaliteit gaan wij niets veranderen. Wel gaan we nog meer op de regionale tour met de menu en wijnkaart.”
 • Chrétien Ploum is de nieuwe hotelmanager van Abdij Rolduc. Kerkradenaar Chrétien, zoon van een gerenom­meerde chefkok uit Kerkrade, wist al vroeg dat hij zijn va­ders voetsporen wilde tre­den, zij het in de zwarte brigade. Hij begon zijn loopbaan als ambulant kelner bij de AFCENT Officers Club in Brunssum en leidde ook een team van ambulanten bij Kasteel Eren­stein, toen nog deel van de Oostwegel Collection.
 • Anya Niewierra, directeur VVV Zuid-Limburg ontving de SKÄL Limburg Tourism Award 2018. De award is een ere­merk voor een per­soon of organisatie die zich ver­dien­ste­lijk maakt of maakte in toerisme in Belgisch of Neder­lands Limburg, met een grensover­schrijdende Lim­burgi­mensie.
 • Talentino heeft haar bakkerij verplaatst van Banholt naar Maastricht. En opende een nieuwe horecalocatie aan het Koningsplein en aan de Groene Loper. Talentino De Groene Loper her­bergt een broderie/stadstaverne, streekproductenwin­kel en terras.
 • Farèn Sallak opende in Maastricht een restaurant aan de Groene Lo­per, op het adres Frankenstraat 200. Ze runde eerder een sap/soep/saladebar aan de Hoogbrug­straat, maar had behoefte aan meer ruimte. Afhalen is ook mogelijk. Farèn is Perzisch van oorsprong.
 • Sven Nijenhuis is de nieuwe keukenchef van Kasteel Wittem. Hij was eerder souschef bij La Source en Het Arresthuis en werkte onder andere bij Da Vinci, De Leuf en Chateau St. Gerlach.
 • Willem Kamphuis uit Nieuwstadt en Cindy Aarts uit Cadier en Keer runnen samen Bistro Kampernoelie in het Belgisch-Limburgse Bilzen. Chef Willem deed de middel­bare horecaschool in Heerlen en werkte daarna vooral in Belgische keukens. Cindy studeerde commercieel mana­gement, maar koos zes jaar geleden voor het gast­vrouw­schap. Op 17 maart 2017 openden ze hun eigen restau­rant.
 • Het vroegere Café Servais in Maastricht heeft een metamorfose onder­gaan. Anderhalf jaar geleden al, toen Safiere Henkes en Wou­ter Houten het restaurant overnamen en er een andere draai aan gaven. Een gezellige draai, met bloe­mrijk geklede bediening en een onlangs geïnstalleerde nieuwe keu­ken. Patron-chef Wouter deed ervaring op bij De Li­brije, Toine Hermsen, het Kruisherenhotel en de Pastorij, patro­nes-gastvrouw Safiere bij La Butte aux Bois.
 • Het populaire restaurant Schnitzelparadies is met ingang van 2 mei ook gevestigd in Maastricht. Op die datum opent de Limburgse horecafamilie Cox & Co aan de Kesselskade 58, aan de Maas nabij de Sint Servaasbrug, haar derde Limburgse Schnitzelparadies. De overige schnitzelrestaurants bevinden zich in Venlo en Roermond. Onder het motto ‘Überlecker’ verovert Schnitzelparadies geleidelijk aan een vaste plek in de provinciale horeca. Volgens de familie Cox is de groei vooral het gevolg van de succesvolle combinatie van kwaliteit, gastvrijheid, gezelligheid en een betaalbare menukaart.
 • Ria Joosten Catering & Evenementen neemt vanaf 15 mei Café Ipanema in Maastricht over. Het café is gelegen bij het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Ria Joosten nam vorig jaar ook Kasteel Eyckholt in Roosteren over.