Horecaondernemer Gitte Pinckaers koopt monumentale Proosdijschuur (Meerssen)

Gezien de rijke historie van het pand heeft het college van B&W zich bijzonder ingespannen voor de realisatie van deze laatste fase. De hoeve krijgt een kwalitatief hoogwaardige invulling, waarbij verschillende functies elkaar aanvullen: een unieke combinatie van kwaliteitshoreca en een raadzaal. Dit vraagt wel om een ingrijpende verbouwing van het Rijksmonument. Aan de voorzijde wordt bovendien een aanbouw gerealiseerd. Deze verwijst naar een gedeelte van de oude Proosdijschuur dat hier begin vorige eeuw stond. De verbouwing zal in december 2017 gereed zijn.

Wethouder Houben: “Ik ben bijzonder blij dat het eindelijk zover is. De karakteristieke Proosdijschuur wordt alsnog ontwikkeld, zoals de gemeenteraad dat in 2010 bedoeld heeft. Hiermee maken we mogelijk dat opnieuw een bijzonder aantrekkelijke en unieke locatie in het historische hart van Meerssen wordt gerealiseerd.”

Nieuwe eigenaar Gitte Pinckaers biedt de gemeente de mogelijkheid een keer per maand raadsvergaderingen te houden in de zaal. Voor de verbouwing van Rijksmonument de proosdijschuur heeft de Provincie Limburg een subsidie toegekend van 165.000 euro.