Vondel Hotels opent vandaag na een grondige verbouwing officieel haar deuren van Hotel Monastère Maastricht en Café Louis aan Boschstraat 69-71 midden in het centrum. Het viersterrenhotel en de bistro zijn gevestigd in een voormalig klooster uit de 14e eeuw.

Het hotel is straight-friendly en zorgt ervoor dat de LHBTI-gast zich thuis voelt. Zo is er in het hotel geen onderscheid gemaakt in dames-en heren wc’s. Arjen van den Hof, eigenaar Vondel Hotels: “Met de komst van ons LHBTI-hotel, verwachten we ook een nieuwe doelgroep voor Maastricht aan te trekken.” Vondel Hotels kreeg juist een hotelvergunning omdat het zich richt op een homoseksueel en transgender publiek.

Oorspronkelijke details van het gebouw zijn hersteld en behouden gebleven. De historie van het pand is zichtbaar in het interieur. Het hotel telt 52 luxe kamers en suites.

Café Louis is gevestigd in Hotel Monastère Maastricht en heeft een eigen entree aan de Boschstraat. In de bistro worden Frans geïnspireerde gerechten geserveerd.