Hotels en restaurants in Heuvelland komen met eigen restaurantgids

De samenwerking heeft geresulteerd in een nieuwe restaurantgids die in een oplage van 25.000 exemplaren beschikbaar is voor de toeristen die het Heuvelland bezoeken. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Anya Niewierra, directeur van VVV Zuid-Limburg.

Niewierra benadrukte dat het Heuvelland veel meer gasten heeft die blijven overnachten dan de Limburgse hoofdstad Maastricht, bijna 2,7 miljoen overnachtingen ten opzichte van 1,1 miljoen overnachtingen in Maastricht  “Steeds meer hotels serveren alleen nog maar ontbijt en dat betekent dat de gasten ’s avonds elders gaan eten. Een restaurantgids met lokale restaurants helpt de toeristen een goed restaurant te vinden,” aldus Niewierra.

De 16 Zuid-Limburgse horecabedrijven hopen met de gids dat toeristen voor hun bedrijven kiezen om te eten. Behalve een gids komt er ook een website www.gastronomischheuvelland.nl.

Frederique Stevens, voorzitter van het nieuwe horeca-samenwerkingsverband reikte de eerst restaurantgids uit aan Anya Niewierra

De nieuwe samenwerking is een initiatief van culinair journalist Bert Salden. De deelnemende bedrijven zijn grote en kleine familiebedrijven zoals Grand Hotel Voncken, Kasteel Vaalsbroek, Restaurant De Nord, Restaurant Gerardushoeve en Chateau St. Gerlach. Ook Wijngaard St. Martinus in Vijlen en Canisiusstroop uit Schinnen staan in de gids.