De ijsboerderij van Gommers uit Nederweert wil uitbreiden met een restaurant en groter terras zo meldt De Limburger vanmorgen. In 2013 koos de eigenaar al voor een uitbreiding met een maïsdoolhof; nu bestaan er plannen om een deel van de stallen tot restaurant te verbouwen. Tevens is het de bedoeling om het terras, de speelweide en de parkeerplaats te vergroten.

Het is de bedoeling om het restaurant te plaatsen in een gebouw dat bij de melkveehouderij van Gommers hoort. De reden om dit deel als restaurant in te richten heeft te maken met het feit dat de recreatieve tak van het bedrijf groeit, maar dat de landbouwactiviteiten de laatste jaren zijn afgenomen.

De ijsboerderij ligt aan wandelroutes en dichtbij natuurgebied Sarsven en De Banen en vormt daardoor een toeristische trekpleister. Burgemeester en wethouders hebben de ondernemer laten weten dat zij welwillend tegenover de plannen staan. De ondernemer mag dan ook doorgaan met het maken van plannen mits hij zelf met omwonenden in gesprek gaat over de recreatieve uitbreidingsplannen.