IJsprijzen voor Florence (Nederweert), ’t IJshofje (Meijel) en Clevers (Grubbenvorst)

Steff Janssen van IJssalon Florence uit Nederweert heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Gouden IJscreatie. Voor Kay Lommen van IJssalon Clevers uit Grubbenvorst was er het brons.

Mariëlle Meulendijks van ’t IJshofje uit Meijel ging aan de haal met de eerste plaats in de categorie Gouden IJsspatel.

De prijzen werden uitgereikt tijdens het IJsVak-Event 2018, georganiseerd door het Ambachtelijk IJscentrum. Het Ambachtelijk IJscentrum is een branchevereniging voor ijsbreiders en tijdens het IJsVak-Event wordt het ambacht in het zonnetje gezet.

De deelnemers die zowel om de titel van de Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie streden, maken ook kans op de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’. Florence en Clevers behoren tot de vijf genomineerden die strijden om deze titel. IJscafé Holland uit Uden, Fressini IJs uit Zeist en Maddey’s uit Roosendaal zijn de overige kandidaten. De vijf bedrijven kunnen in de komende maand rekenen op bezoek van een mystery guest, evenals een gecertificeerd inspectiebureau dat hun het bedrijf zal beoordelen op de toepassing van hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie. Tijdens de internationale dag van het ijs op vrijdag 24 maart zal de ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’ bekend gemaakt worden.