In de Karkol (Maastricht) beste café van Nederland (met video, reactie Barth)

Café In de Karkol van eigenaar Barth Hochstenbach staat al tien jaar in de top 10 van deze prestigieuze prijs van Misset Horeca. Na een vierde plek in 2014 en een zevende plek vorig jaar, lukte het dit jaar om de beste van Nederland te worden.

Het ‘slakkenhuisje’ aan de Stokstraat nummer 5, met een oppervlakte van 37 m2, werd in 2011 uitgeroepen tot meest gastvrije horecabedrijf van Nederland.

Over het juryrapport valt op de website van Misset Horeaca te lezen:
Duiken we nog even in het juryrapport. Wat zei de jury over de bezoeken aan In de Karkol? ‘Een keurige bediening, hier weten ze wat horecaservice is’, begint ons vakjurylid zijn rapport. Even verderop lezen we: ‘De medewerkers van In de Karkol weten hoe je horeca moet bedrijven en hoe je een gezellige sfeer kunt creëren. Aan de hand daarvan stellen ze ’s avonds de muziek af. Overdag hebben ze een goede babbel met de gasten.’ Het zijn omschrijvingen die de notering van dit café voor zich doen spreken. De mystery visitor. ‘De medewerker is heel vriendelijk en hij heeft er zichtbaar lol in. Ook zijn collega lijkt plezier in zijn werk te hebben, want ze zingen met de muziek mee. De medewerkers zijn netjes gekleed en zien er verzorgd uit.’ Het is maar een greep uit de opmerkingen die we in de rapportages aantroffen, maar het spreekt wat ons betreft boekdelen. In de Karkol in Maastricht is een absoluut schoolvoorbeeld van een warm en hartelijk café. Ondernemer, medewerkers en gasten maken ieder bezoek op elk tijdstip tot een memorabele ervaring.

Nog nooit had een stad zoveel winnaars. In 1996 was In den Ouden Vogelstruys de beste, in 2002 Stadsherberg de Poshoorn en vijf jaar geleden Sjinkerij de Bóbbel.

Café De Klep uit Venlo was dit jaar de hoogste binnenkomer op de vierde plek. Overige Limburgse cafés in de top 100 zijn:
Hertog Jan Proeverij in Arcen (15)
D’r Klinge in Heerlen (16)
De Sevewaeg in Sevenum (33)
De Verleiding – Roermond (36)
Herberg de Morgenstond – Griendtsveen (59)
La Clé – Maastricht (63)
De Harmonie – Weert (67)
De Zwarte Ruiter – Gulpen (76)
Central – Venlo (77)
Schtad Zitterd – Sittard (84)
De Brasserie – Venlo (93)
’t Hijgend Hert – Vijlen (96)