In een middag op de hoogte van de laatste IT-ontwikkelingen? (persbericht)

Dat de IT zich razendsnel ontwikkelt, hoeven we u niet meer te vertellen. Maar welke ontwikkelingen zijn er op dit moment? De cloud is natuurlijk niet meer weg te denken. Maar biedt de cloud uw organisatie echt de beste IT-oplossing? Of sluiten andere oplossingen beter aan? En hoe garandeert u de beschikbaarheid en veiligheid van uw IT-omgeving en data?

Tijdens het Stepco Seminar 2016 brengen we u in één middag op de hoogte van de belangrijkste IT-onderwerpen van dit moment. Door keuze uit diverse presentaties kunt u uw persoonlijk programma samenstellen. Zo haalt u maximaal rendement uit uw middag.

Datum en locatie
Datum             donderdag 2 juni 2016
Aanvang          registratie vanaf 11.30 uur
Locatie             TheaterHotel De Oranjerie Kloosterwandplein 12-16, Roermond

12.00 – 13.00 uur: Lunchbuffet

13.00 -13.20 uur: Plenaire opening

De toekomst is dichterbij dan u denkt
Paul de Meulemeester, Directeur
De wereld waarin we leven lijkt steeds dynamischer te worden. Organisaties moeten zich steeds sneller aan het veranderende IT-landschap aanpassen. Welke veranderingen vinden er nu plaats en welke veranderingen kunnen we binnenkort verwachten? Paul de Meulemeester geeft hierop zijn visie en legt uit hoe u zich zo goed mogelijk op de toekomst kunt voorbereiden. Want in de IT is de toekomst dichterbij dan u denkt…

1A  ) De toekomst van de cloud: visie en strategie van Microsoft
Mark Wiertsema, Manager Hosting & Cloud Unit Microsoft Nederland
Als een van de grootste spelers in de cloudmarkt, weet Microsoft als geen ander wat er speelt in deze markt. Welke ontwikkelingen kunnen we verwachten? Wat gaat de cloud ons de komende jaren bieden? In deze sessie hoort u alles over de cloudvisie en-strategie van Microsoft.

1B)   Businesscase: Scelta Mushrooms maakt al jaren gebruik van EasyIT
 André Dings, Financial Controller Scelta Mushrooms en Marc Claessen, Relatiemanager
In 2013 maakte Scelta Mushrooms de overstap van een kleinere, lokale IT-dienstverlener naar Stepco. Waarom koos Scelta Mushrooms voor de clouddienst Stepco EasyIT? Welke criteria speelden een rol? En wat is hun ervaring nu? In deze sessie vertelt André Dings over het beslissingsproces en zijn ervaringen.

2A ) Cloud, cloud, cloud
Wiljan Oomen, Operations Manager
Wolfgang Ververgaert, Senior Netwerk System Engineer
Hybrid cloud, private cloud, public cloud… Mooie termen, maar wat houdt het nu precies in? En belangrijker nog: wat kan ik er mee? Kan ik mijn business echt versnellen door in de cloud te gaan werken? En zo ja, welke cloudoplossing past dan het beste bij mijn organisatie? Wiljan Oomen en Wolfgang Ververgaert informeren u over de mogelijkheden, de voordelen én de nadelen.

2B) Meldplicht datalekken: is uw IT waterdicht?
Alex Klaassen, EDP-auditor Koenen en Co
Als EDP (Electronic Data Processing) auditor weet Alex Klaassen als geen ander aan welke wet- en regelgeving uw IT moet voldoen. In deze sessie licht hij de veranderde Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de meldplicht datalekken toe. Wat houdt het in? Hoe voorkomt u een datalek en wat zijn de gevolgen van een datalek? Waar moet u op letten als u IT-diensten via de cloud afneemt?

3A ) Cybercrime: bedreigingen en oplossingen
Mark Nellen, Field Service Engineer en Marc Claessen, Relatiemanager
Vrijwel iedere dag is er wel een data- of beveiligingslek in het nieuws. Het aantal bedreigingen neemt hand over hand toe. Eerst vormden alleen virussen of hackers een bedreiging. Tegenwoordig is malware en ransomware aan de orde van de dag. Het beperken van de risico’s begint bij logisch nadenken en bij de bewustwording van uw medewerkers, maar is dat afdoende? 

3B) De cloudstrategie van HP Enterprise
Christian Verstraete, Chief Technologist Cloud Strategy Team
Na de opsplitsing van HP in HP Inc en HP Enterprise, koos Stepco voor de hard- en software in zijn datacenters bewust voor HP Enterprise als partner. Christian Verstraete presenteert de cloudstrategie van HP Enterprise en licht toe hoe deze van invloed is op de dienstverlening van Stepco.

4A) Uitwijk en back-up: hoe snel bent u weer operationeel?
Patrick Hagen , Senior Network System Engineer en Franco Figaroa, Relatiemanager
Een goede back-up is van levensbelang voor uw organisatie. In geval van een calamiteit wilt u zo snel mogelijk weer operationeel zijn. Maar wat is snel? En wat is een goede back-up? Voldoet uw back-up aan alle eisen? Patrick Hagen en Franco Figaroa bespreken in deze sessie verschillende uitwijk- en back-upscenario’s en geven u tips voor een goede back-up.  

4B)  Wat kan Stepco voor uw organisatie betekenen?
 Paul de Meulemeester, Directeur
Stepco biedt een breed scala aan IT-diensten en cloudoplossingen om voor zijn klanten het IT-beheer zo gemakkelijk mogelijk, en de IT-kosten voorspelbaar te maken. Paul de Meulemeester geeft een overzicht van de diensten die Stepco u kan bieden en blikt vooruit op toekomstige ontwikkelingen.

Borrel en gelegenheid tot netwerken