Dit jaar wordt voor de dertiende keer de Limburg Export Award uitgereikt. De inschrijving voor deze prijs is sinds vandaag geopend voor Limburgse ondernemers die grensoverschrijdend zakendoen. De winnaar ontvangt onder meer een geldprijs van € 10.000.

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg. Adams Pauken was in 2006 de eerste winnaar, daarna volgden ondernemingen als Thomas Regout, Linssen Yachts, WP Haton, Weir Minerals en Schmitz Foam Products. Vorig jaar ging Neptunus Structures uit Kessel met de eer strijken.

Deelname aan de competitie staat open voor exporterende ondernemingen uit Nederlands-Limburg. Zowel zelfstandige- als dochterbedrijven mogen meedingen, mits ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Limburg. Omvang is niet bepalend; wel zwaarwegend voor de vakjury zijn een heldere en succesvolle exportstrategie, een financieel gezonde bedrijfsvoering en creativiteit.

Een vakjury selecteert uit de inzendingen tien kandidaten voor een eerste beoordeling. Uiteindelijk blijven drie finalisten over. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldprijs van € 10.000 en een kunstwerk van de Roermondse kunstenaar Dick van Wijk. De nummers twee en drie krijgen een voucher ter waarde van € 500 voor deelname aan een buitenlandse handelsreis naar keuze van RVO-NL.

De Limburg Export Award wordt ondersteund door de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht.

De uiterste inschrijfdatum is 30 juni 2018 via www.exportsocieteit.nl