Inschrijving nieuwe lokale zendmachtiging Weert van start

Op 21 juli 2018 verloopt de huidige aanwijzing van het Commissariaat voor de Media voor een zendmachtiging voor de lokale publieke omroep van Weert. Dat betekent dat er een nieuwe inschrijving komt. Partijen die geïnteresseerd zijn, kunnen dat bij het commissariaat kenbaar maken. Op dit moment verzorgt de stichting Streekomroep Weert de publieke mediadiensten in de gemeente Weert. De stichting mag dit vijf jaar doen, tot 21 juli volgend jaar.

Partijen die willen meedingen om ná 21 juli 2018 het recht te krijgen om als lokale, publieke media-instelling voor Weert te kunnen optreden, kunnen een aanvraag indienen. Dit moet vóór 22 januari 2018 gebeuren bij het Commissariaat voor de Media (artikel 7, Mediaregeling 2008). De nieuwe aanwijzing geldt weer voor vijf jaar.

De gemeente heeft bij de selectie van een nieuwe zendgemachtigde een adviserende rol. Het commissariaat vraagt de gemeenteraad om een advies over de aan te wijzen publieke omroep naar aanleiding van de ingediende aanvragen. Het commissariaat van de Media verleent de zendmachtiging.

Informatie
Meer informatie over de aanvraagprocedure is te vinden op: www.cvdm.nl