(Interim) directiewissel bij Vixia (Sittard); Wim Schreuders volgt Marion van Limpt op

Schreuders volgt met onmiddellijke ingang interim-directeur Marion van Limpt op. Van Limpt werd het vorige maand met gemeenten Beek, Schinnen, Sittard-Geleen en Stein niet eens over haar beloning. Voor deze gemeenten voert Vixa de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit.

In het verleden was Wim Schreuders directeur van de dienst Werk en Inkomen in Amsterdam. Momenteel is hij naast directeur van organisatieadviesbureau Public Servants in Houten, voorzitter van de Raad van Toezicht bij jeugd- en opvoedhulp De Rading in Utrecht en voorzitter van de Raad van Commissarissen bij sociale werkvoorziening Tomingroep in Hilversum.

Vixia rvc-voorzitter Harrie Timmermans zegt in De Limburger dat hij verwacht dat Schreuders zal zorgen voor sturing en rust bij Vixia. Het bedrijf moet op termijn opgaan in een regionaal participatiebedrijf. Een zo snel mogelijk aan te stellen directeur moet daar mee vorm aan gaan geven. Over de procedure voor diens aanstelling is de rvc in gesprek met de vier gemeenten. Die willen zo snel mogelijk een nieuwe directeur.