Internationaal bezoek voor VVV Zuid-Limburg

VVV Zuid-Limburg is partner van het Interreg Europe project ‘BRANDTour’. Dit project is een samenwerking tussen zes Europese toeristische regio’s met als doel het toerisme in de regio te ondersteunen door de promotie, innovatie en diversificatie van het aanbod te verbeteren.

Afgelopen week organiseerde en ontving VVV Zuid-Limburg het gezelschap afkomstig uit Toscane, de Balearen, Kreta en Letland voor het tweede Interregional Learning Event. Tijdens deze bijeenkomst presenteerde elke partner ‘Good Practices’ waarbij de focus lag op het herwaarderen van attracties door middel van betere marketing, branding en communicatie. Naast de projectgroep waren ook verschillende gemeenten, toeristische ondernemers en Hogeschool Zuyd aanwezig.

Interregional Learning Event
Om het ‘leren’ te versterken, wordt het interregional learning event aangevuld met verschillende studiebezoeken in de regio Zuid-Limburg. De eerste dag heeft het gezelschap een bezoek gebracht aan Kerststad Valkenburg dat onlangs verkozen is tot ‘European City of Christmas 2018’. De tweede dag maakten de partners kennis met urban Heerlen middels een Street Art Tour en een kijkje achter de schermen van het nieuwe winterfestival Holy Moly Heerlen.