Inther Venray bouwt nieuw R&D centrum naast A73 (80 fte)

Het Venrayse bedrijf Inther gaat een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum (R&D) bouwen naast het hoofdkantoor langs de A73 in Venray. Het ‘Technocenter’ levert op termijn 80 voltijdbanen op bij het bedrijf zelf en bij toeleveranciers. Afgelopen vrijdag onthulden wethouder Jan Loonen en gedeputeerde Twan Beurskens samen met de directie van Inther het bouwbord voor het project.

In het Technocenter gaan hoogopgeleide medewerkers aan de slag met het bedenken en bouwen (van prototypes) van nieuwe hardware concepten. Het gaat om hoogstaande technologische oplossingen voor het automatiseren van het orderpicken en verpakken van producten. Daarvoor bouwt Inther een gebouw van 2000 m2.

Logistieke Champions League

Inther is een internationaal opererende leverancier van logistieke automatiseringssystemen. De klant kan bij het Venrayse bedrijf op één adres met alle intralogistieke vraagstukken aankloppen.  De kern van de oplossingen bestaat altijd uit eigen moderne Warehouse Control Software.  Inther levert complete logistieke systemen die hoge prestaties leveren voor een competitieve prijs. “Dankzij onze oplossingen realiseren onze klanten grote kostenreducties, terwijl tegelijkertijd de capaciteit, productiviteit, bezettingsgraad, customer service en kwaliteit worden verhoogd. Met Inther spelen onze klanten in de Champions League van de logistiek”, zegt Paul Hermsen, die samen met Martijn Herder het bedrijf leidt. Inther werd in 1998 opgericht en is sinds 2012 gevestigd in een eigen kantoorpand op een zichtlocatie aan de A73. Bij Inther werken 140 mensen.

“Inther is zo’n bedrijf waar we als Venray en Limburg trots op kunnen zijn”, zegt wethouder Jan Loonen (Economische Zaken). “Het is een schoolvoorbeeld van de hoogwaardige maakindustrie die zorgt voor de werkgelegenheid die we graag in onze gemeente hebben.”

 

Foto: Peel en Maas / Henk Lammen