Inval restaurant Kasteel Eyckholt en woning gemeentesecretaris Leudal (strafrechtelijk onderzoek)

De politie is vanmorgen begonnen met een onderzoek in een woning in Echt en in het restaurant Eyckholt in Roosteren. Het gaat om een strafrechtelijk onderzoek naar, witwassen, verduistering en valsheid in geschrifte. Het kasteel is onlangs gekocht door een 55-jarige voormalige ambtenaar van de gemeente Helmond, Pieter H.  De man werd in december op staande voet ontslagen omdat hij verdacht werd van fraude. Tegen de ambtenaar werd toen aangifte gedaan. De doorzoekingen vandaag hebben te maken met het eerdere onderzoek naar de man.

Daarbij is beslag gelegd op administratie, gegevensdragers, computers, voertuigen zoals auto’s en fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur. Alle in beslag genomen gegevens worden verder onderzocht door de politie. De komende tijd richt het politieonderzoek zich op het bestuderen van de in beslag genomen  gegevens.

Het onderzoek is gestart nadat de gemeente Helmond in december 2016 aangifte van verduistering heeft gedaan van tegen een ambtenaar die werkzaam was bij de gemeente Helmond. De aangifte is aanleiding geweest voor de doorzoekingen van vandaag.

De eerste uitkomsten van het onderzoek laten zien dat het vermoedelijk verduisterde geldbedrag hoger uitvalt dan aanvankelijk werd gedacht. Wat de precieze omvang van de vermoedelijke fraude is wordt op dit moment nader onderzocht.

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant. Tegelijk met het onderzoek in Roosteren is ook de woning van de partner van H. doorzocht. De vrouw is gemeentesecretaris in de gemeente Leudal. Vanmiddag worden de eerste resultaten bekend gemaakt. De voormalige ambtenaar H. was werkzaam  als leidinggevende bij de interne dienst van de gemeente Helmond.