ioTracker: Horster tech-startup

Vier Horster ondernemers  van begin dertig hebben vorige week hun technische innovatie bekend gemaakt aan het grote publiek – de ioTracker. Na een klein jaar ontwikkelen is deze unieke GPS-tracker bijna klaar om verkocht te worden aan het grote publiek. De startup zoekt nu alvast enkele vroege vogels.
Internet of Things
Via het Internet of Things worden steeds meer slimme apparaten met het Internet verbonden. De komende jaren wordt er een explosieve groei in deze sector verwacht. In het jaar 2020 zullen er 20 miljard apparaten met het Internet verbonden zijn. Deze nieuwe startup speelt hier handig op in.
‘Voor onze ioTracker maken wij gebruik van het LoRa netwerk van KPN. Dit unieke netwerk maakt zeer energiezuinige communicatie over lange afstanden mogelijk’, aldus Ruud van Helden van ioTracker. ‘De ioTracker blinkt uit door zijn lange batterijduur en de nauwkeurige locatiebepaling door het gebruik van een A-merk GPS module. De locatie is op enkele meters nauwkeurig te zien via bijvoorbeeld een tablet of mobiel.’
De ioTracker is een puur Nederlands product met een hoge kwaliteitsstandaard. Innovatieve technieken en duidelijke apps zorgen ervoor dat de ioTracker eenvoudig in gebruik is.
De ioTracker is breed toepasbaar
De GPS-tracker kan voor verschillende toepassingen worden ingezet waarbij het belangrijk is een locatie te weten. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van kinderen, ouderen, huisdieren, machines, vervoersmiddelen of goederen. Daarnaast zit er een noodknop op het kleine kastje waarbij direct een bericht verzonden wordt naar de gekoppelde mobiele telefoon, pc of tablet. Het is tevens mogelijk om digitaal een gebied te markeren via de app of pc. Mocht de tracker dit gebied ‘verlaten’ of ‘binnentreden’, dan wordt er direct een signaal verzonden naar het gekoppelde apparaat.

Geïnteresseerden kunnen deze technische vinding steunen via de website kickstarter.iotracker.nl. De website www.iotracker.nl geeft de laatste informatie over dit project.