Isa Quodbach (de Creatieve Expressionist & Isa’s Art uit Valkenburg)

Wie ben ik?
Mijn naam is Isa Quodbach, bíjna 35, geboren in Maastricht. Direct na het afronden van de Vertaalacademie, startte ik Isatranslations bv. Na 10 jaar handigde ik het succesvolle bedrijf over, ging ik door een pittige persoonlijke groei en ontplooide ik me als zakelijk ondernemer én beeldend kunstenaar.

CV van het bedrijf?
De Creatieve Expressionist is een eenmanszaak gevestigd te Valkenburg en is in deze vorm pas gelanceerd. Het bouwt voort op de eerdere ervaring en servicegerichtheid bij Isatranslations bv, nu gericht op tekstediting & sparring voor schrijvers en ondernemers. Met Isa’s Art geef ik expressie aan mijn en jouw zelf op een andere manier – via het doek en op foto. Beautifully expressing yourSelf!

Waarom bent u met het bedrijf gestart?
In de periode na het vertaalbureau, heb ik vooral mijn kunstzinnige kant ontwikkeld en Isa’s Art neergezet. Ik merkte dat ik de gesprekken met ondernemers begon te missen, en beide creativiteit én zakelijkheid in mij heb. Vanuit zelfonderzoek naar waar ik goed in ben en wat ik het liefst doe, kwam dit concept gerold.

Het meeste geleerd van?
Het runnen van een eigen onderneming, bijna 10 jaar lang, van start op een studentenkamer tot de verkoop van een bv, heeft mij ontzettend veel geleerd. De burnout erna, de fase van zelfontplooiing, misschien nog wel meer… Ik leerde veel los te laten en over ons eigen vermogen ons leven te creëren.

Belangrijkste inspiratiebron?
Mijn belangrijkste inspiratiebron is nieuwsgierigheid. Ik laat me graag inspireren door mensen, hun verhalen en lagen. Door over nieuwe onderwerpen te lezen. Erg inspirerend zijn voor mij ook muziek, kunst en dans – alles wat de ziel raakt. Ik laat me inspireren door wat ik zie en ervaar in het dagelijkse leven. Intuïtieve ideeën komen dan meestal naar boven wanneer ik wandel of zwem of dans, of even niets moet.

Hoe komt u aan uw klanten?
Via persoonlijke contacten en zakelijk netwerken. Hoe de klanten bij mij komen, en blijven? Door een goede branding, passende marketing en aandachtvol relatiebeheer.

Hoe groot is uw afzetgebied?
Met het oog op persoonlijke gesprekken: Zuid-Limburg.

Wat is uw meest succesvolle product/dienst?
Naast het editen van teksten en het helpen gedachtegoed naar buiten te brengen, stel ik mezelf voor een beperkt aantal ondernemers beschikbaar als sparringpartner. Je legt voor waar je mee bezig bent, waar je tegenaan loopt, wat je wilt neerzetten. Het geeft je een rode draad, je voelt je ondersteund, het zorgt ervoor dat dat wat je aandacht geeft – jou zelf en jouw bedrijf dus – groeit.

Wat is uw laatste grote investering geweest?
Een grote bestelling schildermaterialen

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?
Het leven is mooi. Soms ook wel wat onzeker. Maar ik blijf op mijn eigen pad. “Waar een wil is, is een *eigen* weg”.

Wilt u verder nog iets kwijt?
Voor de leuk: een van de co-creatieprojecten waar ik op dit moment aan werk, is een uniek dansevenement in de grotten van La Caverne: Pure Dance Expression.

Heeft u nog een tip voor andere ondernemers?
Ga uit van jezelf, van je eigen kracht. Vraag om hulp en advies. Werk samen. Volg je gevoel en intuïtie, en zorg tegelijkertijd ook voor een goede strategie. Houdt ruimte om te kunnen veranderen en doorontwikkelen. Dat zijn er een paar 😉

De Creatieve Expressionist is te bereiken via www.isasart.eu (en binnenkort ook via www.de-creatieve-generalist.nl) of www.facebook.com/isasart.eu