Crisis Spanje/Catalonië: Snowworld staakt ontwikkeling en neemt verlies

De crisis tussen Spanje en Catalonië is voor de directie van Snowworld aanleiding de plannen voor een skihal in Barcelona stopt te zetten. Snowworld verwacht niet mee dat Barcelona op korte termijn het bestemmingsplan zal wijzigen om de skihal mogelijk te maken.

Behalve Barcelona worden ook de plannen voor een hal in Parijs stopgezet. Reden: op de beoogde locaties worden op 2024 Olympische Spelen gehouden. Tot die datum kan er geen skihal komen.

De streep door de plannen is ook een kleine streep door de winstrekening. De winst over 2016/2017 valt daardoor 800.000 euro lager uit en komt uit op 2,4 miljoen euro. Dat is een fractie lager dan de winst over het vorige boekjaar. De omzet over 2016/2017 steeg met afgerond 7 procent tot ruim 27 miljoen euro.

Snowworld heeft de plannen voor een nieuwe hal in Milaan in tact gelaten. De ontwikkelingen daar worden gekwalificeerd als ‘voorspoedig’.

Koos Hendriks blijft naar verwachting nog tot 1 maart 2018 aan als CEO en zal daarna als adviseur aan het bedrijv verbonden blijven. De Belg Marc Coucke is nu grootaandeelhouder van SnowWorld. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid alle aandelen overnemen en het bedrijf van de beurs halen.