L1 reserveert 1.4 mln voor reorganisatie, aandeelhouders MGL en Attero worden uitgekocht

Dat blijkt uit het jaarverslag van L1 over 2015.

Qua resultaat kwam L1 als gevolg van de voorziening voor de reorganisatie in 2017 uit op een verlies van bijna zes ton, tegen drie mille verlies een jaar eerder.

De reorganisatie is nodig om bezuinigingen op de subsidie op te vangen.

De inkomsten uit reclame stegen licht bij L1. Bij radio daalde de omzet, bij tv steeg die licht dankzij de landelijke verkopen en bij internet steeg de omzet duidelijk dankzij 1Limburg.

Bereik
1Limburg, de gezamenlijke nieuwssite en app van L1 en Media Groep Limburg (MGL), is een succes. Het aantal sessies per maand steeg tot 7,5 miljoen in december 2015.

Algemeen directeur Rob Stevens tegen L1: “In een tijd waarin de regionale omroepen het moeilijk hebben, heeft L1 goed stand gehouden. De online bezoeken op de website en app van 1Limburg blijven doorgroeien. Dit leidt tot minder bezoeken op L1.nl, maar zij blijven gemiddeld wel langer hangen. Het dagbereik van L1 TV en het marktaandeel van L1 Radio zijn stabiel gebleven.”

Op zijn site legt L1 uit waarom de private aandeelhouders uitgekocht worden:

Vanwege de toekomstige structuur van de RPO, de nieuwe overkoepelende organisatie van alle publieke regionale omroepen, is het noodzakelijk de publiek-private samenwerkingsconstructie van L1 in lijn te brengen met die van de andere omroepen.

De L1-BV’s (radio en televisie) hebben nu drie aandeelhouders: een publieke (Stichting Omroep Limburg) en twee private (Media Groep Limburg en Attero). De aandelen van de twee private aandeelhouders worden nu door de BV’s ingekocht. Die van Media Groep Limburg voor een bedrag van € 1.982.819 en die van Attero voor € 442.898. De L1-BV’s blijven bestaan, met Stichting Omroep Limburg als enig aandeelhouder. Het Commissariaat voor de Media heeft ingestemd met dit plan.

Schermafbeelding 2016-05-13 om 06.45.43