Mediabedrijf Concentra ziet omzet en winst (14,4%) stevig stijgen, 2016 beloftevol van start

De groep Concentra, aandeelhouder van Mediahuis (Belgische kranten en media en NRC Handelsblad) en eigenaar van onder meer Media Groep Limburg (waartoe De Limburger en ook sinds vorige week WijLimburg.nl behoort), heeft vorig jaar de omzet zien toenemen van 230 tot 308 miljoen. De nettowinst ging 14% hoger tot 8,8 miljoen euro. Ook het lopende jaar is beloftevol van start gegaan, zo hebben CEO Marc Vangeel en CFO Patrick Hermans bekendgemaakt.

Schermafbeelding 2016-06-22 om 06.15.35 (CEO Marc Vangeel links, CFO Patrick Hermans rechts)

De top van Concentra is tevreden over 2015. De omzet steeg met 34% tot 308 miljoen euro. Twee belangrijke factoren liggen aan de basis van die forse toename: Mediahuis dat op volle snelheid is gekomen en waar NRC Handelsblad vorig jaar de rangen kwam versterken, en de resultaten van krantengroep Media Groep Limburg (De Limburger/Het Limburgs Dagblad) die voor het eerst voor de volle twaalf maanden werden meegeteld.

Concentra is voor 38% aandeelhouder van de nieuwe uitgeversgroep Mediahuis rond de kranten Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, Nieuwsblad, De Standaard en het Nederlandse NRC Handelsblad. Daarnaast heeft Concentra nog heel wat andere ijzers in het vuur, zoals Metro, TVL, Radio Nostalgie en het economische platform Made in… (Limburg, Kempen, Mechelen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Oost-Vlaanderen.)

“Het lopende jaar is goed van start gegaan, al voelen we dat vooral adverteerders van luxemerken na de aanslagen in Brussel de handrem aantrekken,” zegt CFO Patrick Hermans.