Buizenbouwer Sif uit Roermond verwacht een moeilijke tweede helft van dit jaar. Ontslagen van uitzendkrachten vallen niet uit te sluiten. Dat meldde topman Jan Bruggenthijs gisteren tijdens de presentatie van de jaarcijfers 2017.

Sif bouwt funderingspalen van staal voor windmolens. Een aantal grote projecten hebben vertraging opgelopen, waardoor de productiecapaciteit van dit jaar naar verwachting niet helemaal wordt benut. Bruggenthijs denkt dat de jaren erna wel weer een drukke tijd wordt.

Het bedrijf sloot ondanks de daling van de nettowinst 2017 toch positief af. De winst afgelopen jaar was 30,8 miljoen euro. In 2016 was dit 37,4 miljoen. Ook de omzet daalde met 73 miljoen euro. Van 400 in 2016 naar 327 miljoen afgelopen jaar. De productie van staal liep, mede door de nieuwe fabriek in Rotterdam, op naar 232.000 ton. Twintig procent meer dan in het voorgaande jaar.

Bij het bedrijf werken zo’n 600 medewerkers. Iets meer dan de helft heeft een uitzendcontract of werkt op detacheringsbasis. Hoeveel mensen moeten vertrekken als de voorspelling uitkomt, werd niet bekend gemaakt.

Deze week kondigde Bruggenthijs aan dat hij het bedrijf gaat verlaten. De hoogste baas van Sif Group blijft aan tot de aandeelhoudersvergadering van 3 mei.

Bruggenthijs begin in september 2014 als CEO bij Sif. Onder zijn leiding maakt het bedrijf in 2016 de gang naar de beurs. De zoektocht naar een opvolger is inmiddels begonnen.