Met het vertrek van Ton Mans als directeur-bestuurder, per 28 februari, heeft ZOwonen een nieuwe directeur-bestuurder aangesteld. Per 1 mei zet Janine Godderij (38) de ingezette koers van vastgoedbedrijf met een maatschappelijk doel voort. ZOwonen is een corporatie in Sittard die actief is in de Westelijke Mijnstreek

De geboren en getogen Limburgse kent, al op jonge leeftijd, een kleurrijke carrière in de volkshuisvesting. Zo werkte ze als senior beleidsmedewerker bij Woonpunt om vervolgens haar carrière voort te zetten als Manager Wonen en daarna Directeur Vastgoed bij Wonen Limburg. Momenteel staat ze al ruim 3 jaar aan het roer van Woningstichting de Veste in Ommen.

Janine Godderij, is geboren in Brunssum en woonachtig in Posterholt. Onder haar leiding heeft de Veste zich ontwikkeld van een efficiënte vastgoedbeheerder tot een maatschappelijke volkshuisvester die zijn kwaliteiten en gezonde financiële positie goed weet te bewaken.

In de periode tot 1 mei zal Jos Hekking-Tonnaer, voormalig voorzitter van de Raad van Commissarissen, de bestuurlijke taken bij ZOwonen op zich nemen.