Janssen Distribution Services B.V. uit Venlo is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Limburg in de sector transport en logistiek. Dat heeft Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend gemaakt.

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs. Alle voordrachten werden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen. Uit een kleine duizend voordrachten heeft de jury per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen.

Janssen Distribution Services B.V. leidt al meer dan 20 jaar mbo-studenten op. “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat zij een essentiële bijdrage leveren aan de toekomst van het vakmanschap. Op de werkvloer leren ze praktische en sociale vaardigheden en wanneer ze het hele traject goed doorlopen krijgt 98% uiteindelijk een vast contract aangeboden. Daarnaast kijken wij altijd eerst naar het karakter van de mbo-student om vervolgens hem of haar te koppelen aan de afdeling of team die het beste bij hem of haar past.”

Andere Limburgse winnaars verkiezing Beste leerbedrijf / Praktijkopleider 2018 zijn:
– Zorg welzijn en sport: SGL WBC en AC aan de Pas, Bunde.
– Zakelijke dienstverlening en veiligheid: Zuyd Hogeschool, Academie Verloskunde, Maastricht.
– Voedsel, groen en gastvrijheid: Stichting Kinderboerderij De Loi, Wellerlooi.
– Specialistisch vakmanschap:Shelley Huismans-Dalhuisen – VieCurie Medisch Centrum/afdeling CSA, Venlo.
– Handel: Gransier, Heerlen.
– Techniek en gebouwde omgeving: OCI Nitrogen, Manufacturing Fertilizers, Geleen.
– ICT en creatieve industrie: Yunify Applications, Geleen.