JCI en Connect Limburg bouwen bruggen… op de brug van Kanne

Onder het motto ‘Bruggen bouwen’ is woensdag 4 oktober het startschot gegeven voor de grootste Euregionale speed business dating. Die is gepland op dinsdag 24 oktober op de brug over het Albertkanaal in Kanne (Riemst). JCI Limburg en Connect Limburg verwachten er 500 deelnemers: 250 uit Belgisch-Limburg en 250 uit Nederlands Limburg.

JCI Limburg is de provinciale koepel boven de vijf Belgisch-Limburgse afdelingen van JCI (of Jaycees), de internationale organisatie van jonge ondernemende mensen. JCI Limburg is elk jaar wel goed voor één of andere stunt. Met de wedstrijd [18-28] werd twee keer een flinke impuls gegeven aan het jonge ondernemerschap in Belgisch-Limburg. Ook het wereldrecord speed business dating staat op hun naam. En naar aanleiding van de sluiting van Ford Genk organiseerde JCI Limburg één van de grootste jobbeurzen ooit, precies op de terreinen van Ford Genk.

Voor dit najaar keek JCI Limburg met nadruk over de grens met Nederland. “Wij willen bruggen bouwen tussen de ondernemers, managers en functionarissen aan beide zijden van de grens”, zegt JCI-senator Andres Lesire. “En waar kunnen we dat beter doen dan op een brug vlak bij de grens met Nederland”, voegt voorzitter Jan Gorissen van JCI Limburg er aan toe.

Connecties
Om de ondernemers aan de overkant van de grens warm te maken voor dit initiatief, werd contact gezocht met Connect Limburg. Connect Limburg is een initiatief van de provincie Nederlands-Limburg en moet er de economie stimuleren door het grensoverschrijdend zaken doen te stimuleren. “Wij horen al dertig jaar spreken over zaken doen over de grens. Het wordt tijd dat er ook iets concreets gebeurt”, zegt Ine Creemers van Connect Limburg. JCI Limburg gaat zijn eigen connecties en de werkgeversorganisaties in Belgisch-Limburg aanspreken om het evenement te doen slagen. Connect Limburg doet hetzelfde aan Nederlands-Limburgse kant. Er is plaats voor telkens 250 deelnemers uit Belgisch- en Nederlands-Limburg.

Praktisch
De brug over het Albertkanaal in Kanne wordt op 24 oktober gedurende 20 uur voor alle verkeer afgesloten. In een grote, transparante tent van 100 meter lang en 7 meter breed, zijn er voor de deelnemers minstens 15 speed dates van 4 minuten voorzien met iemand van de andere kant van de grens. Het geheel wordt overgoten met een culinaire saus van streekgerechten. De gouverneurs van de beide provincies Limburg geven de aftrap rond 19 uur. “Dat het evenement plaatsvindt op een unieke brug vlakbij de landsgrens, geeft er een enorme symboliek aan”, stelt Ine Creemers. “Al komen er maar een paar goede grensoverschrijdende contacten uit het hele evenement, dan zijn we al tevreden”, zegt Andres Lesire. “Van de andere kant hopen we dat dit initiatief in de toekomst op een of andere manier een permanent karakter krijgt.”

“In Belgisch-Limburg kijken ondernemers nog altijd richting Antwerpen en Brussel”, zegt Jan Gorissen. “Terwijl aan de andere kant nog zoveel zakelijke mogelijkheden liggen. En dat zonder de dagelijkse files.” Ine Creemers hoopt dat alle deelnemers na afloop met een tas vol nieuwe contacten naar huis kunnen gaan.”

Meer informatie over dit bijzondere evenement is te vinden op www.bruggen-bouwen.com

Vlnr: Jan Gorissen, Ine Creemers en Andres Lesire | Foto: Tom Palmaers