Jean Hermens (Culitalia)

Wie ben ik?
Jean Hermens, 59 jaar, geboren in Heerlen en eigenaar van Culitalia. Ik heb de LTS kelner/koksopleiding gevolgd in Sittard. Voor Culitalia heb ik gewerkt bij Thermae 2000, Seinpost, Villa Rozenrust, de kieviet en Prinses Juliana.

Bedrijf CV
Ik ben samen met José 6 jaar geleden Culitalia gestart in Valkenburg aan de Geul. We zijn een Italiaanse delicatessen winkel met kleine horeca. Daarnaast verzorgen we workshops en catering.

Waarom bent u met het bedrijf gestart?
Na 4 jaar werkloos te zijn geweest stond ik op het punt om naar Italië te emigreren. De crisis gooide echter roet in het eten en daarom heb ik maar Italië naar Nederland gehaald.

Het meeste geleerd van?
Mijn eigen ervaringen.

Belangrijkste inspiratiebron?
Giovanni Matarazzi (overleden), voormalig eigenaar van Villa Rozenrust in Leidschendam.

Hoe komt u aan uw klanten?

Mond-tot-mond reclame, social media en passanten.

Hoe groot is uw afzetgebied?
We hebben klanten uit heel Zuid-Limburg en vaak ook uit de grensregio België En Duitsland. Daarnaast natuurlijk de toeristen vanuit de hele wereld die Valkenburg bezoeken.

Wat is uw meest succesvolle product en waarom?
Italiaanse wijnen en keramiek. De wijnen van verschillende importeurs uit Zuid-Limburg. Een behoorlijk groot assortiment en prijzen voor iedere beurs. De keramiek is eigen import. Vrolijk, mooi en betaalbaar.

Wat is uw laatste grote investering geweest?
Een kassa.

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?
Ik hoop op omzet groei, na al die jaren dat er verbouwd is in Valkenburg. Verder hoop ik op een terrasvergunning die tot nu toe wordt geweigerd.

Heeft u nog een tip voor andere ondernemers?
Blijf bij je concept! Word geen 13 in een dozijn.

Culitalia is bereikbaar via www.culitalia.nl of www.facebook.com/culitalia