Jef van Melik verkoopt bedrijf aan management (o.m. Bufkes, slagerijen)

Van links naar rechts: Marcel Maas, Charles Sampers en Patrick Dreezens

Jef Van Melik heeft na ruim 45 jaar het door hem opgerichte bedrijf Van Melik Food Groep overgedragen aan zijn directie- en managementteam en twee externe aandeelhouders.
Charles Sampers, Marcel Maas en Patrick Dreezens zullen als statutaire directie het bestuur vormen van Van Melik Food Groep.

Samen met Peter en Paul Krekels is met de overname de continuïteit gewaarborgd, aldus Jef Van Melik, die zelf als adviseur beschikbaar blijft.

Charles Sampers is ruim 25 jaar werkzaam voor Van Melik Food Groep en vanaf 2008 statutair directeur. Hij houdt zich voornamelijk bezig met algemene zaken en de franchise formules.
Marcel Maas is sinds 2009 werkzaam binnen de groep en vanaf 2013 mede statutair directeur. Zijn primaire werkgebied ligt binnen het productiebedrijf Van Melik, Meester in Vleeswaren, Salades en Maaltijden.
Controller Patrick Dreezens is sinds 2013 werkzaam binnen Van Melik Food Groep en treedt toe tot de directie.
Peter Krekels en zijn zoon Paul nemen als aandeelhouders een belang in Van Melik Food Groep. Peter nam ruim 25 jaar geleden de vee- en vleeshandel van zijn vader over en bestiert dit bedrijf samen met zoon Paul. Peter blijft verantwoordelijk voor de Vee- en vleeshandel P. Krekels B.V. en Paul zal in de loop der jaren tot het management team van Van Melik Food Groep toetreden.

Van Melik Food Groep is de moederorganisatie van de franchiseformules Slagerij Van Melik Du Chef
(9 vestigingen in Zuid-Limburg) en Bufkes, dé lekkerste Broodjes (36 vestigingen landelijk).
Productiebedrijf Van Melik, Meester in Vleeswaren, Salades en Maaltijden behoort eveneens tot de groep.
Van Melik Food Groep is groeiende en bouwt momenteel aan de toekomst door een grootschalige uitbreiding en verbouwing van de huidige productie- en kantoorfaciliteiten.

Op de hoofdvestiging in het Zuid-Limburgse Hoensbroek werken momenteel bijna 50 medewerkers en binnen de totale franchiseorganisatie ruim 400.