Jennifer Barnes benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft met ingang van 1 juli 2017 Dr. Jennifer Barnes (57) benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht. Haar benoeming loopt tot en met 30 juni 2021.

Barnes heeft leidinggevende functies vervuld voor internationale overheden en bedrijven. Zij was in diverse posities verbonden aan de University of Cambridge, waaronder als Pro-Vice-Chancellor en als hoofd van het Murray Edwards College. Voorafgaand daaraan was Barnes het eerste hoofd Global Education bij de multinational BP en was zij leidinggevende aan diverse conservatoria in Londen.

Jennifer Barnes is zowel een professionele musicus als wetenschapper en combineerde vijftien jaar de professionele praktijk met onderwijs, onderzoek, publiceren, begeleiden van studenten en bestuur. Ze gelooft in een open en energieke interactie tussen docenten, studenten en alumni, de lokale en regionale gemeenschap en internationale partners. Overal ter wereld benadrukt zij in lezingen het belang van de rol van universiteiten in de maatschappij en de impact van opkomende vakgebieden, niet alleen voor de economie, maar ook voor de menselijke ontwikkeling.