Hoofdredacteur van Chapeau Magazine, Jo Cortenraedt, heeft tijdens de Nationale Aspergepartij in Amsterdam de Gouden Asperge ontvangen. De prijs, die eerder werd uitgereikt aan Camille Oostwegel en Maxime Verhagen, gaat naar een ondernemende en verbindende Limburger.

“Cortenraedt ontwikkelde zich van correspondent tot een ware ambassadeur van Limburg. Ook achter de schermen, waar hij zich o.a. heeft ingespannen om de Tefaf voor Maastricht te behouden. Door al zijn goede werk voor Limburg ontvangt hij de Gouden Asperge”, laat Emiel de Sévrèn Jacquet, voorzitter van de Nationale Aspergepartij, weten.

“Als Limburgse ondernemer en journalist ben ik blij en vereerd met deze prijs”, zegt Jo Cortenraedt. “Limburg gaat me aan het hart: niet voor niets draaide mijn carrière in grote lijnen om het verslaan van de ontwikkelingen in Limburg.” Ook riep de prijswinnaars de Amsterdammers op om massaal over te stappen van ‘het ene witte goud’ (poeder om te snuiven) naar het andere witte goud, namelijk de Limburgse asperge. “Minder kostbaar, gezonder en puur natuur”, aldus Cortenraedt.