Jos Schneiders – oud-topman DSM – wordt voorzitter Raad van Toezicht onderwijsgroep Arcus

Schermafbeelding 2016-01-21 om 10.30.26

Hieronder het persbericht

Jos Schneider nieuwe voorzitter Arcus Raad van Toezicht

Per februari 2016 heeft Arcus een nieuwe voorzitter voor de Raad van Toezicht, de heer J. Schneiders. De heer Schneiders  volgt hiermee  de heer J. Pleumeekers op, die vanaf februari  zijn functie na jaren voorzitter Raad van Toezicht van Arcus te zijn geweest neerlegt.

De in 1951 geboren Jos Schneiders is opgegroeid in Parkstad en omgeving.  Na zijn opleiding aan het Bernardinuscollege en de Hoge Technische School te Heerlen Werktuigbouwkunde,  verhuisde hij naar Eindhoven voor zijn vervolgstudie aan de Technische Universiteit. In 1977 startte zijn carrière bij DSM, waar hij werkzaam is geweest in verschillende functies, van adviseur corporate strategie tot president JV in Japan. Daarbij heeft Jos de nodige ontwikkelingen van DSM meegemaakt, zoals de oprichting van Dyneema en DSM Nutritional Products.  In 2008 vervulde hij de functie van President DSM Nederland en is daarbij betrokken geweest bij de verankering van de ontwikkeling van de Chemelot Campus in de Zuid Limburgse economie.

Jos is altijd nauw betrokken gebleven bij het revitaliseren van de Limburgse economie om Zuid-Limburg uit te bouwen naar een duurzame top technologie regio waar het voor ons en onze volgende generaties goed wonen, werken en leven is. Jos Schneiders vertelt: “ Het is ontzettend belangrijk dat wij in deze regio goed beroepsonderwijs hebben om die economie ook draaiende te kunnen houden. Voor mij een mogelijkheid om iets terug te doen voor deze regio. “

Jos Schneiders vertelt: “ samen met mijn collega’s in de Raad van Toezicht wil ik mijn bijdrage leveren om Arcus een duidelijke plek in het beroepsonderwijs te geven in deze regio. De technologie en de uitbouw van de regio tot top technologie ligt in mijn hart maar zeker ook onze regio in het algemeen, evenals het leefklimaat.”

Over Arcus
Arcus is een Regionaal Opleidingscentrum (ROC) voor mbo-onderwijs met een aanbod van 200 verschillende opleidingen, volwasseneneducatie en bedrijfsopleidingen. Bij Arcus studeren ruim 7000 studenten en werken 620 fte/1100 mensen. De reguliere mbo-opleidingen van Arcus zijn gecentreerd in de regio Parkstad (Heerlen) en Sittard-Geleen. Met het opleidingsaanbod wenst Arcus een essentiële bijdrage te leveren aan de sociaal, maatschappelijke en economische ontwikkeling in de regio. Het geven van kwalitatief goed onderwijs is een vereiste, daarbij gaat Arcus uit van de ontwikkelmogelijkheden van de student. Arcus vindt het belangrijk dat onderwijs gegeven wordt in een omgeving die beschikt over uitstekende en moderne faciliteiten. Iedereen kan bij Arcus een fulltime opleiding (BOL) of opleiding naast zijn werk (BBL) volgen. College van bestuur: Nico de Vrede (voorzitter a.i.), Jos Jongen en Hans Meijer. Voor meer informatie over Arcus kijk op: www.arcuscollege.nl.