Meningsverschil JOVD Limburg en CDJA Limburg over lening aan Toverland (Sevenum)

De Limburgse VVD- en CDA-jongeren staan haaks tegenover elkaar als het gaat om het voornemen van de Provincie Limburg om 2 miljoen euro te lenen aan attractiepark Toverland in Sevenum. Op het persbericht van de JOVD volgde een schriftelijke reactie van de CDJA.

Oordeel zelf en vanzelfsprekend horen wij uw mening graag via redactie@wijlimburg.nl.

Persbericht van JOVD Limburg

‘JOVD Limburg: Provincie, besteedt de pot met goud anders!’

De JOVD Limburg, de jongerenorganisatie van de VVD in Limburg, vindt dat de provincie Limburg niet voor Toverland moet spelen. Hiermee reageren de liberale jongeren op de plannen om Toverland een lening te verstrekken van 2 miljoen. Daarnaast ontvangt Toverland ook nog twee miljoen van de provinciale investeringsbank LIOF en één miljoen van het provinciale MKB fonds.

De JOVD is ervan overtuigd dat inmenging van de overheid in de financiering van bedrijven en al helemaal pretparken niet eerlijk is en concurrentievervalsing veroorzaakt. Voorzitter Guiseppe Noteborn: “Als dergelijke uitbreidingen lucratief zijn, dan zijn er ook genoeg private investeerders die willen investeren.” Volgens de jonge liberalen kunnen de gelden beter voor lastenverlichting ingezet worden. Noteborn: “Het enige magische aan dit sprookje is dat er schijnbaar een pot met goud op het gouvernement in Maastricht staat.”

De Limburgse VVD-jongeren zien liever dat dit geld naar de verlaging van de wegenbelasting gaat in plaats van het risicovol
uit te lenen aan bedrijven. “Het is onacceptabel dat de provincie geld van de Limburgse burger aan het vergokken is,” aldus de voorzitter.

Reactie van CDJA-Limburg

CDA-jongeren geërgerd over ophef JOVD om uitbreiding Toverland

MAASTRICHT – Het CDJA Limburg heeft fors uitgehaald naar de kritiek van de jonge liberalen over de provinciale lening die verstrekt is aan attractiepark Toverland. De jonge CDA’ers zijn van mening dat de lening juist een investering is in de regio Noord-Limburg. Voorzitter Stijn Kropman: ‘Ook de JOVD zou het belangrijk moeten vinden dat de regio zich ontplooit. Toverland wordt door de uitbereiding een compleet park dat als dag- of wellicht meerdaagse attractie gezien kan worden. Het wordt voor toeristen aantrekkelijker om voor een langere tijd in Limburg te blijven. Het lijkt ons logisch dat hier ontzettend veel lokale ondernemers van profiteren en we begrijpen niet dat onze collega’s deze kansen niet inzien. Van een drukkerij tot een drogist, iedereen pikt er een deel van op.’ Verder benadrukt Kropman dat het hier niet om gratis geld gaat. ‘We moeten niet vergeten dat het hier om een lening gaat die terugbetaald gaat worden. Van een pot goud is dus geen sprake.’ De verhoging van de entreeprijs is volgens de CDA-jongeren ook niet meer dan logisch. ‘Het is niet gek dat men voor de Valkenier minder betaalt als voor de Efteling. Zo is het begrijpelijk dat men meer betaalt voor een groter Toverland.’