Judith Eurlings (Query Design uit Voerendaal)

Wie ben ik?
Ik ben Judith Eurlings en ik heb dit jaar de mijlpaal van 40 jaar bereikt. Ik ben geboren en getogen in Voerendaal en heb in 2002 mijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven afgerond.

CV van het bedrijf?
Query Design bestaat inmiddels 14 jaar en is gevestigd in Voerendaal als eenmanszaak. Mijn werkzaamheden omvatten het ontwerpen van logo’s, huisstijlen, websites, social media uitingen, brochures, autobeletteringen, eigenlijk alles wat onder de noemer grafische vormgeving valt. Het verhaal van de klant terug geven in een goed passend jasje, dat is wat ik doe.

Waarom bent u met het bedrijf gestart?
Direct na mijn afstuderen in 2002 ben ik Query Design gestart. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen en gewerkt bij Vermeulen & co in Landgraaf, maar blijkbaar was mijn ondernemersbloed sterker.

Het meeste geleerd van?
Koken met gevoel, het innovatieve kookboek voor blinden en slechtzienden, dat ik op eigen initiatief op de markt heb gebracht. Het was mijn eindexamenproject aan de Design Academy en ik besloot in 2006 om te proberen het project werkelijkheid te laten worden. Het boek bevat grootletter, braille, geur, plastic pagina’s, stickers en een luisterversie. Het combineren van technieken en de sociale gedachte erachter zorgde ervoor dat het project in 2006 de aanmoedigingsprijs van de Herman Wijffels Innovatieprijs van de Rabobank won. Inmiddels is er ook een tweede deel, bakken met gevoel, uitgekomen. Het gehele concept, ontwerp en teksten zijn van mijn hand. Daarnaast ook het hele in- en verkoopproces. Je eigen klant zijn en het ontwerpen voor een doelgroep die zo bijzonder is, maken dat je er veel van leert en er een letterlijke wereld voor je open gaat. Nog steeds klopt mijn hart een stukje sneller voor dit project. Trots ben ik erop dat de beide boeken sinds kort onderdeel zijn van de Bijzondere Collecties van de erfgoedbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Een van de grootste erfgoedbibliotheken in Europa. www.kokenmetgevoel.nl

Belangrijkste inspiratiebron?
Mijn inspiratiebron is samen met mijn klanten mooie dingen maken. Ik geniet ervan als ze me deelgenoot maken van hun plannen en ik er een vorm aan mag geven. Die samenwerking zorgt er telkens voor dat ik bruisend van een afspraak kom. Hun verhalen en de wereld om me heen geven mij de grootste inspiratie in mijn werk.

Hoe komt u aan uw klanten?
Mijn klanten krijg ik door mond-tot-mond reclame, doordat mijn werk de wereld in gaat en door te netwerken.

Hoe groot is uw afzetgebied?
Mijn afzetgebied binnen Query Design is provinciaal. Koken met gevoel is landelijk en internationaal. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van BoekTweePuntNul, uitgever van onderwijsboeken, die landelijk opereert. Ook maak ik deel uit van Euregiobizz.tv, een filmplatform waar we binnenkort ook internationaal mee gaan.

Wat is uw meest succesvolle product/dienst?
Mijn basis is Query Design en daarmee is en blijft het maken van grafische vormgeving mijn meest succesvolle dienst.

Wat is uw laatste grote investering geweest?
Het instappen in zowel BoekTweePuntNul en Euregiobizz.tv zijn de twee grotere investeringen van de afgelopen jaren. Daarnaast heb ik dit jaar in een samenwerking ‘Kleurrijk Voerendaal’ op de markt gebracht, een boek dat laat zien hoe kleurrijk ‘ons’ Voerendaal wel niet is.

Hoe kijkt u tegen de toekomst aan?
Mooie dingen blijven maken, blijven leren en samenwerken met de kanjers die ik mijn klanten en partners mag noemen.

Wilt u verder nog iets kwijt?
Ik wens iedereen een sprankelend 2017.

Heeft u nog een tip voor andere ondernemers?
Een citaat van Toon Hermans: “Je kunt alleen maar groot zijn in het klein”.

Query Design is te bereiken via www.querydesign.nl of www.facebook.com/querydesign.nl/