Brightlands | Judith werkt mee aan wegwerken plastic soep: ‘Ik houd van snelheid en dynamiek’

Dagsuccessen zijn belangrijk en worden veelvuldig gevierd, maar vooral als onderdeel van het bereiken van het hogere doel, een duurzame toekomst voor onze planeet en en onze regio. Tijdens de Tour de France delen 23 koplopers, sprintkanonnen, jong talent en berggeiten hun passie en ambitie voor Brightlands. Deel en like hen op Facebook. Degene met de meeste likes wint de door hem/haar gekozen favoriete (originele) tourtrui.

Naam:                   Judith Bosch  (41)
Functie:                Application Manager bij DSM Dyneema Rol Brightlands:  DSM Dyneema is  producent van innovatieve vezels         en is gevestigd op Brightlands
Chemelot Campus, locatie Sittard-Geleen
Tourtrui:             De groene trui

Rennen. Dat is wat Judith Bosch graag doet. Vroeger halve marathons, maar tegenwoordig gaat ze  voor intervaltrainingen met als doel om binnen de vijftig minuten de tien kilometer te volbrengen. Die trainingen zijn buiten en worden georganiseerd door het Brightlands Health Program.  “Zo kom ik ook weer eens andere mensen tegen. Ik houd er bijvoorbeeld van om samen te werken met startups van Brightlands. Dat inspireert en levert een interessante dynamiek op.” Snelheid, die term komt vaker terug tijdens een gesprek met Judith. “Ik hou van snel rennen en houd ook op mijn werk het tempo er graag in. Ik vind de groene trui van de Tour de France daarom de interessantste klassementstrui.” In het dagelijks leven houdt Judith ook van hectiek en dat lukt prima in haar baan als applicatie manager bij DSM. DSM maakt een supersterke vezel, Dyneema® genaamd. Het niet kapot te krijgen broekje van Tom Dumoulin is bijvoorbeeld gemaakt met Dyneema®. Naast textiel kent Dyneema® nog vele andere toepassingen; zoals  lijnen en touwen voor de zeilsport en de zeevaart en tal van veiligheidsproducten zoals snijbestendige handschoenen en kogelwerende vesten. Judith: “Dunnere lichtere materialen die ijzersterk zijn, leveren voordelen op in termen van duurzaamheid. Duurzaam ondernemen zit in het DNA van DSM, hetgeen ook blijkt uit diverse groene projecten waaraan het bedrijf haar naam verbindt. Een mooi voorbeeld is de strijd tegen de plastic soep in de oceanen die in gang is gezet door Boyan Slat. Hij wil met zijn project The Ocean Cleanup de zee zoveel mogelijk vrij maken van plastics. DSM ondersteunt dit schoonmaakproject van harte, onder meer door materiaal en kennis te leveren voor het systeem waarmee de soep kan worden opgevangen.

Niemand verbetert de wereld in zijn eentje.

Daarom is Brightlands de innovatieplek voor multinationale ondernemers en startups, onderzoekers en studenten. Met passie voor duurzaamheid werken zij elke dag samen aan de materialen en energie van de toekomst, de transities in de gezondheidszorg, gezonde voeding en smart services.

De Brightlands-campussen bieden momenteel plaats aan ruim tweehonderd  bedrijven en instellingen met een internationale populatie van bijna twaalfduizend medewerkers en achtduizend studenten.

Lees meer op www.delimburger.nl/brightlands en www.brightlands.com/nl