Karel van Rosmalen nieuwe voorzitter a.i. College van Bestuur Arcus (Heerlen)

Karel van Rosmalen volgt per 1 september 2017 interim voorzitter Nico de Vrede op.

De nieuwe voorzitter is geen onbekende in ROC-land. Hij was jarenlang voorzitter College van Bestuur van ROC van Twente. De laatste tien jaar was Van Rosmalen voorzitter College van Bestuur van Zuyd Hogeschool.

Jos Schneiders, voorzitter Raad van Toezicht: “Arcus staat aan het begin van een grote verandering. We willen naar hoogwaardig middelbaar beroepsonderwijs dat aansluit op datgene waar de arbeidsmarkt en het vervolgonderwijs om vraagt. Dit vraagt om een bestuurder, met kennis en ervaring in het beroepsonderwijs en ook op het gebied van organisatieveranderingen en intensivering van samenwerkingsverbanden. Karel heeft hierin een bewezen staat van dienst. Met Nico de Vrede zijn de eerste stappen gezet, nu is het tijd om op de ingeslagen weg voortvarend verder te gaan. Met de achtergrond van Karel van Rosmalen hebben we als Raad van Toezicht het volste vertrouwen, de periode van grote transitie voor Arcus College succesvol door te pakken.”

Karel van Rosmalen: “De ambities en uitdagingen die Arcus zich de komende periode ten doel heeft gesteld, inspireerden me om deze stap te zetten. Met mijn jarenlange kennis en ervaring hoop ik mensen te kunnen motiveren en bewegen om samen de gewenste koers te gaan varen. Ik kijk er naar uit om per 1 september 2017 bij Arcus, als voorzitter College van Bestuur aan de slag te kunnen.”