Kassa voor de gemeente Weert: verkoop panden levert ruim 2,5 miljoen euro op

Tot nu toe zijn acht panden verkocht en deze brachten samen ruim 2,5 miljoen euro op.

Midden-Limburg Actueel zocht het uit en maakte onderstaand verhaal:

“Uiteraard zijn we tevreden met het behalen van van deze financiële doelstelling”, zegt een gemeentewoordvoerster. “Bovendien zijn we erg blij met de invulling die de panden krijgen. Het zijn ook in maatschappelijk opzicht gewenste ontwikkelingen, zoals het ombouwen van het voormalige Punt Welzijn pand naar appartementen.”
Financiële doelstelling
Vorig jaar besloot de gemeente om twaalf panden in de verkoop te zetten. Met als doel om daar in totaal 1 miljoen euro aan over te houden. Panden met een verkoopwaarde van boven de drie ton mochten pas verkocht worden nadat de gemeenteraad de gelegenheid had gekregen om wensen en bedenken kenbaar te maken.
Inmiddels hebben acht panden 2,5 miljoen euro opgebracht. Vier panden zijn nog niet verkocht. Vandaag besloot de rechter dat de levering van de Tiendschuur definitief door kon gaan. Een naastgelegen houthandel had bezwaar gemaakt, maar de rechter veegde dat van tafel. Het pand brengt 685.001 euro in het laatje.
Opbrengsten
Andere panden die relatief veel opbrachten, zijn de vier appartementen aan de Ittervoorterweg in Swartbroek. Die werden gezamenlijk verkocht voor 544.500 euro. Het pand aan de Emmasingel 37 (verkocht in combinatie met gymzaal St. Louis), leverde 722.222 euro op.
De Boostengymzalen en de woonboerderij/atelier/schuur aan de IJzerenmanweg 5 en 7 liggen binnen de gebiedsontwikkeling Weert West. Daardoor wordt de verkoop van deze panden ook betrokken in deze ontwikkeling. De Burcht is moeilijk te verkopen, omdat het een specifieke voorziening (gymzaal) betreft die maar een beperkte markt kent. “Er hebben zich inmiddels wel verschillende partijen gemeld, van personal coaching tot fysiotherapie. Dit heeft helaas nog niet tot verkoop geleid”, zegt de gemeentewoordvoerster.
Los van onderstaand lijstje zijn er overigens meer panden verkocht en stukken grond. Dat levert ook allemaal direct resultaat op.
In de lijst waren de volgende objecten opgenomen, de status is per object aangegeven.
1. Maasstraat 28 – Verkocht voor € 300.000,–
2. Recollectenstraat 5 – Verkocht voor € 685.001,–
3. Schuttebeemd 132 – Verkocht voor € 215.000
4. Ittervoorterweg Swartbroek 4 appartementen – Verkocht voor gezamenlijk € 544.500
5. Koekoeksweg 6a (oud sportterrein voetbalvereniging D.E.S.M.) – Verkocht voor 91.589
6. Nelissenhofweg 1 (Boostenzalen) – Nog niet verkocht
7. Loods dr. Schaepmansstraat – Voor langere tijd in gebruik gegeven aan carnavalsverenigingen en de veiligheidsregio
8. Emmasingel 37 – Verkocht in combinatie met gymzaal St. Louis (Begijnenhofstraat 11a/13) voor € 722.222,–
9. Begijnenhofstraat 11a/13 – Onderdeel van verkoop Emmasingel 37/Begijnenhofstraat 11a/13
10. De Burcht 100 (gymnastiek Boshoven) – Nog niet verkocht
11. IJzerenmanweg 5 en 7 (woonboerderijen/atelier/schuur) – Nog niet verkocht