Kasten- en kluizenmaker Beaumont uit Sittard (1883) failliet

Het bedrijf weigert een toelichting te geven over de oorzaak van het faillissement.

De firma Beaumont is sinds 1883 bekend als producent van metaalproducten. Beaumont B.V. Sittard (Limburg) heeft zich sindsdien ontwikkeld tot leverancier van de volgende opberg- en veiligheidsproducten: Sleutelkasten, geldkisten, sleutelkluizen, kluizen, camperkluizen, depotkluizen, documentkluizen, assortimentskoffers, sleutellabels, wapenkasten en postkasten.

Uit de laatst ingediende jaarrekening blijkt dat het voortbestaan van de onderneming al enkele jaren punt van zorg was:


Beaumont BV nam met ingang van 2016 de  de activiteiten van Leiro Sleutelkasten BV over en stuurde dit persbericht:
Beaumont BV heeft met ingang van 31 december 2015 de activiteiten van branchegenoot Leiro Sleutelkasten BV overgenomen. Leiro Sleutelkasten BV is al 30 jaar producent en leverancier van sleutelkasten, kluizen, afroomsystemen, lockers en beveiligingssystemen voor casino’s. De overname van het Haarlemse bedrijf past in de groeistrategie van Beaumont BV. Met de overname bouwt Beaumont BV haar positie in de branche verder uit.

Ludie Reijnders, directeur van Beaumont: “Leiro Sleutelkasten BV is in technisch opzicht een sterke partij met een stabiel marktaandeel. Deze overname versterkt de marktpositie van Beaumont BV en biedt ons kans om te profiteren van de binnen Leiro Sleutelkasten BV aanwezige technische en functionele innovaties. Zo zal door ons binnenkort de bij Leiro Sleutelkasten BV ontwikkelde Zorgkluis® op de Europese markt worden geïntroduceerd. De productie van het Leiro assortiment kunnen wij uitstekend integreren binnen onze huidige productiefaciliteiten”.