KBO Limburg en InMenz gaan zich samen sterk maken voor arbeidsbemiddeling voor 50- en 60-plussers, zo meldt De Limburger. Dinsdagmiddag tekenden de bestuurders van beide organisaties op het gouvernement in Maastricht een overeenkomst.

InMenz is een coƶperatie die mensen – die lastig een baan kunnen vinden – begeleidt bij het vinden van werk.
Om dat te bereiken werkt het samen met allerlei organisaties, zoals bouw- en renovatiebedrijven, weg- en waterbouwbedrijven, bedrijven in de groenvoorziening en bosbeheer, post en logistiek en schoonmaak. Volgens InMenz zijn juist senioren heel interessant vanwege hun vaardigheden, inzicht en motivatie.

KBO Limburg komt op voor de belangen van Limburgse senioren en gaat de diensten van InMenz bij haar 35.000 leden onder de aandacht brengen omdat de huidige situatie op de arbeidsmarkt vraagt om goede arbeidskrachten. Beide partijen willen graag bemiddelen tussen werkgevers en senioren die op dit moment aan de zijlijn staan. Uiteindelijk zijn iemands kwaliteiten belangrijker dan leeftijd, opleiding en ervaring. Volgens Paul Willemse van InMenz kunnen persoonlijke contacten tussen werkzoekenden en ondernemers goed uitpakken voor 50-plussers. InMenz organiseert bijeenkomsten waarbij een tiental werkgevers een aantal werkzoekenden leert kennen. Verder wordt gebruikgemaakt van de diensten van arbeidsbemiddelaar Jobconcept die ondernemers rechtstreeks benadert om oudere werkzoekenden aan de slag te helpen en daarbij de afdeling personeelszaken omzeilt.