Kees van Rooij nieuwe burgemeester Brabantse fusiegemeente Meierijstad

De gemeenteraad van Meierijstad heeft tijdens de raadsvergadering van 27 september Kees van Rooij aanbevolen als nieuwe burgemeester van Meierijstad. Van Rooij, geboren in Gemert, is sinds 2005 burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas. Deze gemeente fuseerde in 2010 tot een gemeente van 42.000 inwoners. Daarvoor was hij directeur bij MKB-Limburg.

Tegenover De Limburger zegt Van Rooij: “Horst ben ik zeker niet moe en ik heb het er goed naar mijn zin. Maar dit is toch een mooie kans over te stappen naar een grotere gemeente.”

De gemeenteraad omschrijft de heer Van Rooij als een man met een warme persoonlijkheid, economisch relevant netwerk en het vermogen mensen te verbinden en inspireren.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Johan van Gerwen: “Dit is de economische verbinder die we zochten! De vertrouwenscommissie is er van overtuigd dat de heer Van Rooij met zijn ervaring en netwerk ervoor zal zorgen dat Meierijstad de komende jaren op de kaart wordt gezet.” De gemeenteraad omschrijft de nieuwe burgemeester als een man met een warme persoonlijkheid, economisch relevant netwerk en het vermogen mensen te verbinden en inspireren.

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij zal vervolgens een voordracht doen aan de Koning. Die tekent het benoemingsbesluit. Naar verwachting zal Van Rooij begin december beginnen als nieuwe burgemeester.

Op dat moment is Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in de fusiegemeente die op 1 januari ontstaan is uit de gemeenten Vegchel, Schijndel en Sint-Oedenrode. De nieuwe gemeente telt zo’n 80.000 inwoners.