Keijsers-Manders Installatietechniek plaatst Windglobe: "Meteen veel positieve reacties"

Service-coƶrdinator Peter van Els van het installatiebedrijf is enthousiast. “Wij hebben een paar dagen geleden een Windglobe op ons dak gezet. We zitten op een zichtlocatie. Meteen kregen we heel veel positieve reacties.”

Het bedrijf koos voor de Windglobe omdat die er mooi uitziet. “Afgezien van de elektriciteit die je opwekt (met de kleinste turbine 3600 kw per jaar, genoeg voor een huishouden), wek je veel belangstelling op. Je laat als bedrijf meteen zien dat je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan. Dat is de boodschap die iedereen die de Windglobe ziet meteen begrijpt.”

Volgens Van Els zijn Windgloves en andere types kleine turbines in de ene gemeente vergunningvrij en in de andere niet. “We zijn bezig met de provincie om te kijken of het overal vergunningvrij kan worden.”

Prijzen beginnen bij vijf- tot zevenduizend euro per jaar en lopen op tot veertig-, vijftigduizend euro voor de grotere types die 30.000 tot 40.000 kw kunnen opwekken. Van Els: “Deze turbines zijn interessant voor wie bijvoorbeeld geen zonnepanelen kan plaatsen, maar toch zijn CO2-uitstoot wil terugdringen.”

Keijsers-Manders Installatietechniek gaat voor EDSG de molens plaatsen in het hele land.

Windglobe