Koffieschenkerij Genuujerie is een lunchroom en cadeaushop gelegen, naast het bekende kapelletje van Genooi in Venlo. De koffieschenkerij is opgezet door Dichterbij, maar sinds begin 2017 is ook Rendiz betrokken bij de Genuujerie. Dichterbij is een Nederlandse stichting die hulp- en dienstverlening biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Rendiz is een sociale onderneming, opgericht in 2009 door Peter Broekmans en Vivian Kersten. Als kleine organisatie (3 medewerkers) begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 145 medewerkers en 80 vrijwilligers en deelnemers in verschillende participatie- en ontwikkelingstrajecten.

Inmiddels wordt er in Genuujerie al 10 jaar verse koffie gebrand én geschonken door mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt, de Kanjers. Na al die jaren is de Genuujerie aan een opknapbeurt toe. Gasten kunnen ‘Vriend van de Genuujerie’ worden en daarmee kan de Genuujerie een nog fijnere werkplek worden en hun Kanjers.

Bij de Genuujerie is de liefde voor horeca gecombineerd met de betrokkenheid bij mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zowel bij de lunchroom als in de cadeaushop staan de Kanjers voor de gasten klaar. Zij voeren alle werkzaamheden uit; van zelf bakken, bestellingen opnemen en uitserveren tot gastheerschap en afrekenen.

Met een inzamelingsactie met 2000 nieuwe vrienden kan de Genuujerie de hoognodige opknapbeurt uitvoeren en een nog betere werkplek voor de Kanjers worden. Kanjer Jennifer: “De sfeer is hier erg goed. Ik hoop dat ik hier nog lang mag werken”. Met hulp van ‘Vrienden van de Genuujerie’ kan er een fijne pauzeruimte voor de Kanjers gecreëerd worden. Ook kan de lunchroom voor de gasten verbeterd worden door het interieur op te frissen en een deel van de apparatuur in de keuken te vervangen.

Meer informatie: www.genuujerie.nl.