Koopt van fraude verdachte Ben Vos eigen panden terug?

De van miljoenenfraude verdachte vastgoedinvesteerder Ben Vos uit Maastricht heeft volgens zakenblad Quote samen met Max Abram en Jan Wieger van der Linden een vennootschap opgericht onder de naam MoMeWi OG.

Het drietal heeft met de vennootschap in de afgelopen tijd 34 objecten in Limburg in portefeuille gekregen. Een deel ervan is aangekocht van Diamant OG, wat weer een vennootschap is van Abram en Van der Linden. Daarbij gaat het om vastgoed dat door Diamant OG is aangekocht tijdens een executoriale veiling. Volgens Quote zijn dit panden van Ben Vos waarop beslag was gelegd en op last van FGH Bank werden verkocht.

Op deze manier zou Vos via een omweg weer een deel van zijn vastgoed in handen krijgen.

Tegen Quote ontkent Jan Wieger van der Linden dat er panden direct van Ben Vos zijn gekocht. Hij wist niet eens dat Vos ergens verdacht van werd. Op de vraag hoe het dan zit met de gezamenlijke vennootschap is het antwoord: ‘Volgens mij is dat niet zo’.

Abram en Vos willen niet reageren tegenover Quote, FGH Bank wel: ‘Het lijkt erop dat het in dit geval mogelijk niet helemaal conform deze procedures is gegaan. De bank zal intern nagaan of de procedures nog steeds adequaat zijn en hoe ze gevolgd zijn. Vervolgens zullen wij handelen naar gelang de bevindingen.’