KORT: Hotel Derlon wint prijs en Toverland scoort bezoekersrecord

Schermafbeelding 2016-01-05 om 15.58.22

  1. Derlon Hotel Maastricht Winnaar prestigieuze Global Travel Award Luxury CITY HOTEL of the Year 2016 Netherlands

Maastricht, januari 2016 – Derlon Hotel Maastricht is na haar nominatie op 10 september jl., dè winnaar geworden van de Global Travel Award in de categorie Luxury CITY HOTEL of the Year 2016, Netherlands. De Global Travel Awards worden gezien als de ultieme onderscheiding (de oscar binnen de hotelindustrie) voor Hotels, Airlines en tour operators, die uitblinken binnen de hospitality- en reisindustrie.

Het is een enorme eer dat Derlon Hotel Maastricht deze gerenommeerde award in ontvangst mag nemen. Dit jaar waren er een ongekend aantal geselecteerde bedrijven en een sterke concurrentie binnen elke categorie. Derlon Hotel Maastricht is onderworpen aan strenge beoordelingscriteria, uitgevoerd door in-house professionals van de Luxury Travel Guide, reisorganisaties en reizigers. Alleen de meest verdienstelijke bedrijven per categorie en land / contigent, winnen deze prestigieuze onderscheiding. Derlon Hotel Maastricht krijgt als winnaar een plaats in de Luxury Travel Guide, welke wordt verspreid onder meer dan 500.000 business professionals, welgestelde reizigers en zullen worden opgenomen in meer dan 100 Airport Lounges wereldwijd.

Sione Götte, Directeur Derlon Hotel Maastricht: “ deze Chrystal Trophy en prestigieuze onderscheiding is voor al onze medewerk(st)ers die zich dit jaar hebben ingezet en onderscheiden. Het zijn allemaal uitblinkers binnen de hospitality- en reisindustrie. We mogen ons scharen tussen de grote namen en winnaars van vorig jaar: Hotel Okura, Amsterdam (best business hotel of the year 2015, NL), Chateau St. Gerlach, Valkenburg (luxury hotel of the year 2015, NL) en Blauw Restaurant, Amsterdam (best restaurant of the year 2015, NL). Onze professionaliteit en hoge mate van service is zeer gewaardeerd, heeft een unieke ervaring weten te creëren die heel verdienstelijk boven de sterke concurrentie is uitgestegen. Dat is oprecht een hele grote prestatie!”

Over Derlon Hotel Maastricht

Overnachten in één van de 45 hippe-, deluxe-, en premium deluxe hotelkamers, 3 suites, 2 city appartementen. Vergaderen in FORUM X (uniek gelegen op het terrein van het Jezuïtenklooster) of houd uw evenement onder het huidige straatniveau van Maastricht, in onze museumkelder “Piazza Romana” vindt u meer dan 2000 jaar historie. Uw lunch, diner in Derlon’s Restaurant of op ons prachtige terras aan het Onze Lieve Vrouweplein. Onze wijnen en delicatessen koopt u in Derlon’s Winkel, Plankstraat 21 te Maastricht.

2. Groeiend aantal bezoekers voor Attractiepark Toverland

Schermafbeelding 2016-01-05 om 16.31.43

Pretpark Toverland in Sevenum heeft het bezoekersrecord gebroken. Woordvoerder Cynthia Hensen: ‘In 2014 mochten we 673.00 bezoekers verwelkomen en in 2015 waren dat er 698.484. Inmiddels werken er 73 vaste medewerkers en 450 hulpkrachten in ons park’.

En hieronder het persbericht

Attractiepark Toverland kan terugkijken op een succesvol jaar. In 2015 mocht het attractiepark maar liefst 698.484 gasten verwelkomen. Hoogtepunten waren de opening van twee nieuwe attracties, een nieuw dagbezoekersrecord en de populaire avondopenstellingen: de Midzomeravonden en Halloween Nights.

Het jaar 2015 ging van start met de opening van een nieuwe attractie, de bobsleebaan Maximus’ Blitz Bahn. Speciaal ter gelegenheid van de nieuwe bobbaan werd het themagebied Magic Forest in Oostenrijkse stijl gethematiseerd inclusief een nieuwe Biergarten.

Afgelopen zomer mocht Toverland bovendien een nieuw dagbezoekersrecord noteren. Op 5 augustus, tijdens een van de acht Midzomeravonden, bezochten bijna 11.000 gasten het attractiepark in Noord-Limburg. Vanwege de grote populariteit van de avondopenstellingen werden er dit jaar maar liefst 8 Midzomeravonden en 8 Halloween Nights georganiseerd.

“De opening van onze nieuwe zweefmolen Djinn en het vergrote winteraanbod, van één naar twee overdekte themagebieden, maakten dat 2015 mooi afgesloten werd. Bovendien was het mede door het mooie weer de drukste kerstvakantie ooit”, aldus Pieter Huijsmans (Hoofd Marketing & Communicatie).

Toverland 15 jaar
In 2016 bestaat Attractiepark Toverland 15 jaar. Het familiebedrijf is in haar jonge bestaan uitgegroeid tot één van de populairste attractieparken van Nederland. Het attractiepark is van plan haar verjaardag volop te gaan vieren vanaf de start van het zomerseizoen op 19 maart 2016.

Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland kent meer dan 30 binnen- en buitenattracties, waaronder de snelste, langste en hoogste houten achtbaan van de Benelux Troy. Toverland is gelegen in het Noord-Limburgse Sevenum, op 20 minuten rijden van Eindhoven. Jaarlijks weten zo’n 700.000 bezoekers de weg naar het door Zoover bekroonde attractiepark te vinden.