Volgens De Limburger draait de gemeente Stein of de provincie waarschijnlijk op voor de grondsanering van de failliete grondverwerker BAG in Stein. De geschatte kosten voor het schoonmaken van de verontreinigde grond op het terrein liggen tussen de 2 en 5 miljoen euro.

BAG was gespecialiseerd in de be- en verwerking van minerale reststoffen als assen en slakken en van grond die is verontreinigd met onder meer hoge concentraties zware metalen.

Het bedrijf kocht de vervuilde grond op en maakte er Vandolith van, een grondstof voor duurzame funderingen in de bouw. Denk hierbij aan hallen, industrieterreinen en infrastructuur. Een week geleden verklaarde de rechtbank in Roermond BAG echter failliet zodat de rekening nu waarschijnlijk bij de overheid belandt.

De grondstof Vandolith is onder andere gebruikt bij de Noorderbrug in Maastricht, het Heidekamppark in Stein, de aanleg van de veilige fietsomgeving in Sittard, de A2-tunnel in Maastricht en bij de landingsbaan van Trafficport Venlo.

BAG had negen werknemers en vroeg het faillissement zelf aan. Curator Bob van den Brink onderzoekt of een doorstart mogelijk is.