Kupers Touringcars groeit: meer winst, omzet en personeel (dit jaar met 'luxere' bussen naar Spanje)

De winstgevende onderneming investeerde € 1 miljoen in nieuw materiaal, onder meer bussen met meer stoelruimte (zie ook persbericht verderop). Dat blijkt uit een overzicht van directeur Bert Fonteijn die samen met Martin Kupers het eigendom heeft van het bedrijf.

Enkele getallen:

  • De omzet steeg van € 5 miljoen naar € 6,2 miljoen (toename door intensivering van samenwerkingen (o.a. met Solmar Tours) én overname van Litax Reizen)
  • Personeel steeg naar 80 mensen (was 60)
  • Er is € 1 miljoen geïnvesteerd, onder meer in VDL Futura luxe touringcars
  • Dit jaar wordt er voor € 1,2 miljoen in het bedrijf gestoken, nieuwe bussen, websites en verdere automatisering

Schermafbeelding 2016-01-07 om 16.43.16 Schermafbeelding 2016-01-07 om 16.43.09

Persbericht

Reispartners Solmar Tours en Kupers Touringcars investeren in een nieuwe dimensie van busreizen

De nieuwe First Class touringcars veroveren de markt van busreizen naar de Spaanse Costa’s en andere vakantiebestemmingen in Europa.

Reizen per touringcar is velen niet onbekend. Maar wellicht wel de enorme ontwikkelingen die hierin hebben plaats gevonden om tegemoet te komen aan de eisen en wensen van de hedendaagse consument. Solmar Tours speelt al jaren in op deze ontwikkeling door haar investeringen in luxe First Class touringcars. Een unieke reisbeleving, waarbij de klant kan plaatsnemen in grote lederen fauteuils met royale beenruimte. Hierdoor reizen niet 4, maar 3 personen op rij en wordt een zee van ruimte gecreëerd, zodat de consument een optimale reisbeleving zal ervaren.

In de eerste week van dit jaar wordt de 13e First class touringcar in de vloot genomen in nauwe samenwerking met Solmar’s vaste leverancier Kupers Touringcars. Een teken dat deze vorm van reizen naadloos aansluit bij de vraag vanuit de markt.

Solmar Tours is een vakantiereizen specialist, oorspronkelijk opgericht in 1984 te Eindhoven en tegenwoordig gevestigd in het eveneens Noord-Brabantse Maarheeze. Solmar staat voor kwalitatief hoogwaardige vakanties die toegankelijk zijn voor een breed publiek. De afgelopen drie jaar is Solmar Tours met een Zoover Award verkozen tot ‘Beste Aanbieder Zonvakanties’. Bij Solmar Tours werken 22 medewerkers en het realiseerde in 2015 een omzet van 30 miljoen euro.

Kupers Touringcars is een busonderneming met een geschiedenis van bijna 85 jaar, gevestigd in Weert. Gespecialiseerd in de uitvoering van internationale vakantiereizen, is Kupers reeds sinds 2013 betrokken als leverancier van busvervoer voor Solmar en samen werken ze aan de instandhouding van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening voor haar klanten. Bij Kupers Touringcars werken circa 80 medewerkers en het realiseerde met 40 touringcars in 2015 een omzet van 6,2 miljoen euro.