Kwaliteitszegel voor Agro-opleidingen Veehouderij, Teelt en Loonwerk van CITAVERDE

Daarnaast is CITAVERDE College onderscheiden met het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ voor haar Agro-opleidingen Veehouderij, Teelt en Agrarisch Loonwerk. Dit betekent dat deze opleidingen tot de beste van Nederland behoren. CITAVERDE College is een onderwijsinstelling voor vmbo en mbo locaties in Heerlen, Maastricht, Roermond, Nederweert, Horst en Herten.

De Keuzegids MBO wordt jaarlijks uitgegeven door een onafhankelijke instantie, die alle ROC’s, AOC’s en vakscholen in het MBO beoordeelt en rangschikt. Er zijn drie factoren die de uiteindelijke score bepalen: slagingspercentages, onderwijsinspectie en studententevredenheid.

De opleidingen op het gebied van Agro behoren tot de beste van Nederland. Met name de prestaties van de Agro-studenten in de doorstroom naar het tweede jaar en in het behalen van hun diploma zijn uitzonderlijk goed. Bij de studenten scoort CITAVERDE vooral hoge cijfers op praktijkstages en schoolorganisatie. Ton Hermans, locatiedirecteur in Horst: “Natuurlijk zijn wij trots op de goede prestaties en dat onze studenten ons goede beoordelingen geven. Ons doel is om onze studenten veelvuldig in de praktijk te laten leren en hen daarmee uit te dagen alles uit zichzelf te halen. Voor onze Agro-opleidingen doen wij dit samen met onze partners van AgroLeeft.”

Marcel Creemers, directeur van CITAVERDE Bedrijfsopleidingen: “Drie jaar geleden zijn wij begonnen met het ontwikkelen van AgroLeeft. Dat heeft geresulteerd in een samenwerking tussen het groene beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de regio Zuidoost-Nederland. Studenten krijgen veel van hun lessen op bedrijven en zij werken op die manier met de modernste faciliteiten die het werkveld te bieden heeft. Zij krijgen zo de kans opdrachten voor en met het bedrijfsleven uit te voeren en om op topbedrijven stage te lopen. Ze krijgen kwaliteitsonderwijs waarvan zeker is dat het aansluit op de praktijk. Daardoor kunnen wij topmedewerkers op de arbeidsmarkt brengen”.