Lamb Weston / Meijer neemt aardappeldivisie van Oerlemans Foods (Venlo)

Hiermee speelt Lamb Weston / Meijer in op de toenemende vraag naar diepgevroren aardappelproducten en de groeiambities van haar klanten. De verkoop biedt Oerlemans Foods de ruimte zich verder te specialiseren in vriesverse groenten en fruit. De transactie zal naar verwachting in de loop van dit jaar worden geëffectueerd.

Bas Alblas, CEO Lamb Weston / Meijer: “Met het diverse klantenbestand van de aardappeldivisie van Oerlemans Foods en de positie van de fabriek in Broekhuizenvorst, is dit voor ons een strategische aanwinst om niet alleen onze, maar ook de groeiambities van onze klanten verder vorm te geven.”
De fabriek van Oerlemans Foods past goed in het bestaande netwerk van Lamb Weston / Meijer fabrieken in Nederland, laat het bedrijf weten. Door deze aankoop neemt de productiecapaciteit van Lamb Weston / Meijer toe met 85.000 ton. Door de aankoop van de aardappeldivisie van Oerlemans Foods heeft Lamb Weston / Meijer in totaal vier productielocaties in Nederland en versterkt ze haar leidende positie in de internationale markt van diepgevroren aardappelproducten.

De verkoop van de aardappel activiteiten past in de strategie van Oerlemans Foods om zich geheel te richten op de markt van vriesverse groente- en fruitproducten. Oerlemans wil haar positie in deze groeimarkt vergroten door de goede positie in de thuismarkten in Noordwest Europa en Polen en in het vriesvers biologisch segment verder te versterken alsmede haar groeiambities in en buiten Europa te versnellen. Oerlemans is er van overtuigd in Lamb Weston / Meijer een krachtige partij te hebben gevonden om de aardappelactiviteiten van Oerlemans over te nemen.

Over Lamb Weston / Meijer
Lamb Weston® is een wereldwijd toonaangevend merk in hoogwaardige aardappelproducten. De producten worden verkocht in meer dan 100 landen over de hele wereld. Lamb Weston / Meijer bedient markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika (EMEA) en Brazilië. Daarnaast heeft Lamb Weston / Meijer een joint venture getekend met het Russische Belaya Dacha om een fritesfabriek in Rusland te bouwen. Het bedrijf levert diepgevroren aardappelproducten zoals Twisters®, Potato Dippers en Connoisseur Fries aan klanten in de Foodservice, Quick Service en Retail. Lamb Weston / Meijer levert ook gedroogde aardappelvlokken voor de voedingsmiddelenindustrie. Lamb Weston / Meijer is al meer dan 20 jaar leider in de industrie op het gebied van innovatie door het ontwikkelen van inventieve producten die gemak toevoegen aan de activiteiten van haar afnemers, en die het eten smakelijker maken voor hun klanten. Van de velden waar hun aardappelen worden geteeld tot proactieve partnerships met klanten, Lamb Weston / Meijer legt de lat altijd hoger. Lamb Weston / Meijer heeft haar hoofdkantoor in Kruiningen – Nederland. Het bedrijf heeft vijf fabrieken: drie in Nederland, één in het Verenigd Koninkrijk en één in Oostenrijk. Lamb Weston / Meijer biedt werk aan 1.300 mensen.

Over Oerlemans Foods
Oerlemans Foods is in 1977 opgericht en van oudsher een hoogwaardige producent en leverancier van vriesverse groente-, fruit- en aardappelproducten. Naast de thuismarkten in Noordwest Europa en Polen, exporteert Oerlemans naar meer dan 40 landen over de hele wereld. Oerlemans richt zich daarbij vooral op de ontwikkeling en productie van huismerken voor het retailkanaal en heeft daarnaast met het Oerlemans merk een sterke positie in het foodservicekanaal. Het bedrijf heeft zo’n 700 medewerkers verspreid over de vier locaties: het hoofdkantoor in Venlo en de vier productiebedrijven in Nederland en Polen. Sinds 2014 zijn de aandelen van Oerlemans Foods in handen van H2 Equity Partners en het management.