Laura Metaal Fabrications (Eygelshoven) schaft slimme lasrobot aan

De installatie met een lengte van 36 meter wordt geleverd door het Duitse bedrijf Carl Cloos Schweißtechnik GmbH. Deze nieuwe aanwinst combineert de kracht van een machine met een hoge mate van kunstmatige intelligentie. Met deze nieuwe investering wil Laura Metaal Fabrications een belangrijke stap zetten in de ambitie om haar positie als topspeler binnen de markt van samengestelde producten te versterken.

De geautomatiseerde lasrobot met hoge intelligentie garandeert een repeteerbare kwaliteit, efficiencyvoordelen en een verbeterde leverflexibiliteit. Ook vergroot de nieuwe installatie de capaciteit en productrange. Managing Director, Friso de Vries: “De nieuwe installatie garandeert een hoge output tegen zero defects en stelt ons in staat nog flexibeler te opereren. Laura Metaal Fabrications produceert seriematige en samengestelde producten en heeft daarbij de volledige keten in handen: van het bewerken van staal tot het compleet samenstellen van producten. Het bedrijf loopt voorop in Noordwest-Europa, maar heeft de ambitie om voor specifieke segmenten tot de top 3 van de wereld te behoren. De investering in de lasrobot sluit hierop aan. Recent is ook al geïnvesteerd in nieuwe installaties voor snijden en zetten.

De lasrobot maakt gebruik van het geavanceerde offline programming. Dat houdt in dat tekeningen ingeladen worden terwijl de installatie in functie is. Door lasopdrachten vooraf volledig klaar te zetten, kan de robot ook kleinere series efficiënt produceren. De lasrobot kan ook werken met parametreerbare afwijkingen en wordt met elke opdracht weer een stukje slimmer.

De installatie heeft een totale lengte van 36 meter. In de twee stations kunnen delen van elk 14 meter lang aan elkaar gelast worden. Stukken van 2,5 meter breed kunnen doorgedraaid worden en de machine kan gewichten tot 6 ton aan. De nieuwe aanwinst zal in juni dit jaar volledig operationeel zijn.