Laurentius Ziekenhuis Roermond weer op 1e plaats in ziekenhuistest

Accountants- en adviesbureau BDO heeft in het onderzoek de jaarrekeningen over 2015 van 69 ziekenhuizen onder de loep genomen. Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond krijgt een 10 van het accountantsbureau en handhaaft daarmee de maximale score voor het derde jaar op rij.

Ook het Sint Jans Gasthuis in Weert kreeg de maximale score. Het ziekenhuis staat daarmee op de vijfde plaats in de ranglijst. Drie plekken lager dan in 2014. Het VieCuri ziekenhuis in Venlo staat op plek 44, met het rapportcijfer 6. In 2014 stonden ze een plek hoger. Het Zuyderland ziekenhuis sluit de rij van Limburgse ziekenhuizen met een 63ste plek en een 3 als rapportcijfer. Hiermee keldert het ziekenhuis 8 plekken ten opzichte van 2014.

BDO berekent de rapportcijfers door het complete financiële reilen en zeilen van de ziekenhuizen tegen het licht te houden. Uit het onderzoek blijkt dat de financiële situatie van de ziekenhuizen in Nederland gestabiliseerd is. 78 procent van de ziekenhuizen scoort, net als vorig jaar, een voldoende voor de financiële gezondheid. Zestien ziekenhuizen zitten in de gevarenzone. Opvallend is het aantal kleine ziekenhuizen dat in de financiële problemen zit.